Pulpe de pui umplute, învelite in bacon

Postat de panacris in Pui
1 Apr 2014 | 18558 vizualizari
Pulpe de pui umplute, învelite in bacon

Un fel doi sățios, pe gustul Zmeilor, numite și sarmale în bacon. Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • pulpe de pui dezostate 8 bucăți,
  • carne tocată amestec cca. 300 g.,
  • bacon feliat 300 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • usturoi 2-3 căței,
  • pesmet 2-3 linguri,
  • ou de rață 1 bucată,
  • boia dulce de ardei,
  • ceapă chives.

Mod de preparare

 Pulpele de pui se bat bine, de preferat într-o pungă mai groasă, sau între două folii alimentare, se sărează și se lasă la rece cât timp se prepară umplutura. Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei și ceapa tocată mărunt, frământându-se energic, eventual cu mâna, pentru a se îngloba toate ingredintele. Pe un fund de lemn, se așează feliile de bacon, pulpa de pui, o lingură de umplutură, se rulează și se așează într-o tavă termorezistentă. Eu am folosit dry cooker;)Tava se pune la gătit neacoperită în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la foc mediu, întorcându-se rulorile să se rumenească pe toate părțile. Rulourile se servesc fierbinți alături de garnituri preferate. Spor și poftă bună!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui umplute, învelite in bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Retete similare

Pulpe de pui umplute cu carnaciori si invelite in bacon

Postat de medioto59

Pulpe de pui umplute cu carnaciori si invelite in bacon

 Pulpele se spala, se indeparteaza pielita si se bat putin cu ciocanul. Se prepara urmatorul sos: Usturoiul zdrobit se amesteca cu sarea, piperul, cimbrul, boiaua, zaharul, o lingura de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 01.04.2014, 08:26
bune bune
Vezi caracterele la modul de preparare
la 01.04.2014, 08:26
Legume de sezon, ştiu Nu zic nimic, dar am să zic mai mult, mai tare, după Paşti.
la 01.04.2014, 08:31
la 01.04.2014, 08:41
Cat de bine poate sa arate! Si eu voiam sa ma fac "vegetarianca" de maine, da' nu ma mai fac
la 01.04.2014, 08:43
wowww minunat !

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking