Ingrediente
- pulpe de pui dezostate 8 bucăți,
- carne tocată amestec cca. 300 g.,
- bacon feliat 300 g,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- usturoi 2-3 căței,
- pesmet 2-3 linguri,
- ou de rață 1 bucată,
- boia dulce de ardei,
- ceapă chives.
Mod de preparare
Pulpele de pui se bat bine, de preferat într-o pungă mai groasă, sau între două folii alimentare, se sărează și se lasă la rece cât timp se prepară umplutura. Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei și ceapa tocată mărunt, frământându-se energic, eventual cu mâna, pentru a se îngloba toate ingredintele. Pe un fund de lemn, se așează feliile de bacon, pulpa de pui, o lingură de umplutură, se rulează și se așează într-o tavă termorezistentă. Eu am folosit dry cooker;)Tava se pune la gătit neacoperită în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la foc mediu, întorcându-se rulorile să se rumenească pe toate părțile. Rulourile se servesc fierbinți alături de garnituri preferate. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui umplute, învelite in bacon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|