Purcelusi cu branza

Postat de pusikmea in Mancare copii
20 Noi 2012 | 6390 vizualizari
Purcelusi cu branza

Am vrut sa-i fac baietelului meu o surpriza si i-am facut acesti purcelusi....surpriza a fost pentru mine, pentru ca nici nu s-a uitat la ei, spunand ca el nu vrea purcelusi, ci catelusi :))) Adar, m-am pus pe treaba si am executat si catelusii, fiinca nu era de-ajuns ca muncisem cateva ore la purcelusi....

Ingrediente

  • pt blat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 150 - 200 ml apa calduta
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare
  • pentru umplutura:
  • branza de vaca sau cascaval
  • pentru ochisori:
  • masline
  • pentru nas:
  • ardei

Mod de preparare

Pregatim aluatul astfel:

Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute.

Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restul de apa calduta.

Trebuie sa iasa un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini, daca mai este nevoie completam cu apa, respectiv faina.

Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca cel putin 1-2 ore langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz).

Dupa ce a crescut frumos, intindem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina.

Decupam cercurile mari cu un pahar intors pentru capul procusorilor.

Pentru urechi decupam cerculete mai mici cu un capac de la sticla de suc, pe care le vom taia in 4.

Iar pentru nas, gasiti ceva mai mic decat capacul de la sticla., si trasati 2 linii verticale, facand narile purcelusilor.

Asamblare:

Punem un cerc mare, o lingurita de branza data pe razatoare, peste care vom pune alt cerc si presam usor.

Lipim urechile, nasul si ochisorii, pe care ii facem din masline taiate cubulete foarte mici.

Punem purcelusii in tava tapetat cu faina sau hartie de copt si coacem la foc potrivit pana incep sa se rumeneasca usor, cca. 30 de minute, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte, de aceea cel mai bine este sa-i verificati.

Ies foarte pufosi si buni.

Puteti pune peste branza si o feliuta de salam sau sunculita presata.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelusi cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Purcelusi

Postat de oana_pisicutza16

Purcelusi

Se amesteca faina, untul, cartofii, branza si sarea. Framanti un aluat moale si se lasa la rece timp de o ora. Se scoate de la frigider si se intinde o foaie de 0.5 mm grosime. Decupezi cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2012, 20:21
Ha haaaaaaa ce simpatici
la 20.11.2012, 20:22
Ce frumos arata
la 20.11.2012, 20:22
Ms Dia, ma bucur ca-ti plac :*
la 20.11.2012, 20:26
frumosi
la 20.11.2012, 20:27
Geanina, multumesc :*

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking