QUICHE LORRAINE

Postat de adasev12 in Aperitive / Garnituri
15 Feb 2011 | 7352 vizualizari
QUICHE LORRAINE

asa cum am promis mai inainte, am revenit cu tarta Quiche Lorraine, o tarta sarata specifica zonei Lorraine din Franta...am vazut mai multe retete dar cam toate respecata aceleasi ingrediente si principiul dupa care se face este in general acelasi ...eu m-am oprit la reteta aceasta care mi-a palcut f mult...a iesit buna....

Ingrediente

  • 350 g aluat Brise- l-am prezentat intr-o reteta anterioara
  • 200 g pancetta sau kaizer
  • 150 g cascaval  Emmental ( reteta originala e cu Gruyere...eu nu am avut...si sincer nici nu stiu cum e...am vazut insa ca se substituie f bine cu Emmental)
  • 1 ou intreg+ 2 galbenusuri
  • 200-300 g smantana( eu am avut smantana super buna , groasa si grasa si am pus doar 200)
  • sare, piper, nucsoara

Mod de preparare

daca nu aveti facut aluatul brise, va apucati intai de el...ca va ia ceva timp.

apoi: se unge o tava cu diam. de 26 cm cu unt toit, se stropeste cu faina si se asaza coca intinsa , dar sa dea si peste margini. se asaza bine in forma apoi s einteapa aluatul bine cu furculita, inclusuv pe margini. se pune apoi peste aluat o foaie de copt si se toarna 1/2 kg de boabe de fasole...asta pt a tine greutate ca sa se coaca frumos coca. se da la cuptor ul incins la 190grade pt 15 min apoi se scoate, se indeparteaza foaia cu boabele de fasole si s emai lasa 5 minute. cat timp se coace coca, se pregateste umplutura asftel: se pune pancetta/ kaizerul intr-o oala cu apa la fiert, cam 10 min apoi se lasa la racit.

ouale se bat impreuna f bine, se adauga smantana si se omogenizeaza bine, se pune sare, piper si un praf de nucsoara.

cand coca e gata se scoate si se pune intai kaizerul taiat cubulete. peste el se pune cascavalul razuit apoi deasupra ouale batute cu smantana. se da la cuptor cam 20 min la aceeasi temp.

cam asta ar fi Quiche Lorraine....totusi...nu degeaba se spune : cate bordeie atatea obiceie...chair daca mie mi-a palcut aceasta tarta, cred ca ar fi mers excelent daca as mai fi adaugat 2 castraveciori murati...si data viitoare asa am sa fac...adaptare la gustul propriu...n-ai ce face,....

Daca ti-a placut reteta noastra "QUICHE LORRAINE" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Postat de Zamfira

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Pregatirea aluatului Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare. Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece. Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma...

Citeste continuarea

Aperitiv Quiche Lorraine

Postat de Anett

Aperitiv Quiche Lorraine

In primul rand, pregatim aluatul, amestecam faina, untul si un ou intr-un bol, adaugam sare, piper si oregano dupa gust. Nu trebuie framantat prea mult, formam o biluta si punem in frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2011, 23:54
ce-mi placeee
la 15.02.2011, 23:59
Ti-a iesit tare frumoasa si cred ca si gustoasa Ada
la 16.02.2011, 00:06
postavaru, chiar e buna....
la 16.02.2011, 00:07
Nico, multumesc. e bunuta...dar cum ziceam, credc a daca puneam castraveti murtai ii dadea un gust mult mai bun....
la 16.02.2011, 07:09

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking