Racoritoare de primavara

Postat de lia in Sirop / Compot
18 Mai 2011 | 5719 vizualizari
Racoritoare de primavara

Un suc racoritor, natural si delicios, plin de aroma primaverii cu ale ei imbietoare miresme…

Ingrediente

  • 100g flori de salcam
  • 100g menta proaspata
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • 3 linguri miere
  • Apa minerala
  • Cuburi de gheata
  • Cuburi de pepene galben (optional)
  • Cuburi de pepene verde (optional)

Mod de preparare

Spalam bine sub jeturi de apa, atat menta cat si florile de salcam si le punem separate in cate un vas cu capac. Intr-o craticioara punem la fiert 1,5L apa si cand a dat in clocot, o luam si o impartim peste menta si salcam. Le acoperim si lasam sa infuzeze 15’, dupa care strecuram si le amestecam intr-un bol.  Intre timp stoarcem lamaia si portocala deoarece vom folosi doar sucul. Adaugam mierea si sucul de citrice si amestecam. 

Umplem paharele 3/4, adaugam cuburile de gheata si complectam cu apa mineral.

Eu mai am cateva cuburi de pepene, la congelator si le-am servit in aceasta combinatie care este mai mult decat minunata…am ornat paharele cu putin zahar si am adaugat si o frunzulita de menta, pt culoare. Sucul se poate pastra la frigider cateva zile.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Racoritoare de primavara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Visine conservate pentru prajituri

Postat de Pungasa_Rogue

Visine conservate pentru prajituri

Visinele se spala si li se scot samburii. Nu stiu ce cantitate am avut initial, dar au ramas 4900 g de visine fara samburi cu tot cu zeama lasata. Am pus in 5 borcane cate 650 g de visine, iar in...

Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de Ina

Compot de prune

Spalam prunele in mai multe ape reci, frecandu-le  bine cu degetele, apoi le scurgem. In borcanele bine spalate se pun prune care sa cuprinda cca 3/4 din capacitatea borcanelor , apoi in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2011, 12:45
un pahar va rog
la 18.05.2011, 13:01
atentie Rocsi ca vine spre tine
la 18.05.2011, 13:19
ce frumoase-s!
la 18.05.2011, 13:24
a mai ramas unul ptr mine
la 18.05.2011, 15:06
foarte racoritor

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking