Ingrediente
- 1 kg carne tocata amestec vita si porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 l suc de rosii
- 6 linguri ulei(preferabil masline)
- 200 g bacon sare
- 1/2 pahar vin sec alb (optional)
- 1 litru apa
- 1-2 ramurele de telina
Mod de preparare
Se caleste ceapa tocata fin in ulei apoi se adauga baconul macinat sau taiat cubulete mici.Taiem marunt 2-3 catei de usturoi si ii adaugam.
Cand bacon-ul a capatat o culoare aurie se incorporeaza carnea tocata si se lasa putin la prajit ( daca vreti sa stingeti cu vin,faceti-o acum ,si lasati pana se evapora ) apoi morcovul ras sau taiat cubulete si el.
Se adauga sucul de rosii, apoi apa si sarea si se fierbe la foc mic cca 3 ore.Eu nu tai telina ,ci pun 1-2 crengute mici cand fierbe,iar la urma le scot.Gustul telinei din Romania este mai decis si intepator,asa ca atenti cu telina. Cu cat fierbe mai mult cu atat va fi mai bun,contrar parerilor cum ca ar fi la fel si fiert putin.Oricum,va veti adapta dupa timpul pe care il aveti.Nu e mult de munca,dupa adaugarea sucului de rosii trebuie doar sa il lasam la foc mic si sa amestecam din cand in cand.Cand se raceste il pun in recipiente de cca 300 g (necesarul pt a asezona 3 portii de pasta ) si il dau la congelator,unde se poate pastra pana la 3 luni,insa nu va dura atat,fiindca are un gust exceptional. Este foarte important sa folosim carne proaspata si de calitate.Recomand folosirea bacon-ului,fiindca schimba mult savoarea sosului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ragù alla bolognese (Sos Bolognez)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|