Rapsodie de toamna

Postat de panacris in Prajituri
20 Oct 2012 | 5032 vizualizari
Rapsodie de toamna

Si iaca a sosit reteta cu nr. 400. Am vrut ceva special, dar cum noi nu suntem fani prajituri cu crema, dintr-un simplu aluat de cozonac am conceput o minunatie de prajitura. Sper sa va incante privirea, gustul va asigur ca e demential!

Ingrediente

  • faina alba de grau 700 g,
  • drojdie uscata,
  • zahar tos 4 linguri,
  • unt 100 g,
  • galbenusuri 5 bucati
  • lapte 300 ml,
  • sare iodata
  • coaja de lamaie,
  • esenta rom
  • zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de gutui 400 g,
  • nuca de cocos 100 g,
  • seminte de mac macinate 300 g,
  • albus de ou 5 bucati,
  • pasta de macese 3 linguri,
  • zahar pudra 4 linguri,
  • prune deshidratate fara samburi 200 g,
  • ou ptr uns,
  • zahar vanilinat 2 plicuri.

Mod de preparare

Maricica a somat si asa ca am pus-o la treaba. Se pun ingredientele, in cuva masinii de framantat, in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Masina se programeaza ptr. programul de framantat si dospit, cel de 1 ora si jumatate. Se supravegheza pana cand a devenit un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau ulei daca e prea tare, apoi nu se mai deschide capacul pana la terminarea programului.

Apoi am impartit aluatul in 3 portii egale.

Intre timp am macinat macul, (de curand am achizitionat o masina de macinat seminte!), l-am amestecat cu pasta de macese (vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/pastagem-de-macese-sau-hetschenpetsch-36776.html.), zaharul pudra si albusurile de ou.

Intre timp se intind foile, in functie de tava care o veti folosi. Se aseaza prima foaie se unge cu dulceata de gutui, se presara nuca de cocos, se aseaza a doua foaie, se unge din nou cu dulceata de gutui, apoi se pune amestecul de mac si prunele. Se acopera cu a treia foaie, care se unge cu ou si se presara zahar vanilinat.

Tortul obtinut, se pune la copt in cuptorul preincins cca. 40 de minute la foc mediu, cca. 200 grade. Dupa ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor si se presara cu zahăr pudră. Spor la treaba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rapsodie de toamna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone

Postat de oanapl

Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...

Citeste continuarea

Desert cornulete din albusuri

Postat de oanapl

Desert cornulete din albusuri

Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul măcinat și sarea. Se adaugă câte puțin untul topit și răcit și esența de vanilie amestecând ușor. Se adaugă cacaoa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2012, 10:08
Buna buna
La cat mai multe retete!
la 20.10.2012, 10:09
Super reteta cu numarul 400!!
la 20.10.2012, 10:11
Criss... ma omori! Cu rapsodia asta....
la 20.10.2012, 10:16
Felicitari pentru cele 400de retete! Am trecut repede reteta la favorite sa o pun si eu pe Maricica la treaba
la 20.10.2012, 10:20
La cat mai multe reteta si bunatati una si una si cum ne aduci mere.Felicitari

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking