Ingrediente
- 1 kg rasol alb de manzat
- 150ml vin rosu
- 100ml apa
- condiment-cimbru,oregano,piper,boia dulce,sare
- 1 lingurita mustar pudra
- 2 linguri ulei
- Pentru legume:
- 1 fir praz
- 1 vamata mai micuta
- 1 morcov
- 1 ardei capia rosu
- 6 ciuperci proaspete
- ½ telina radacina
- 100ml vin alb
- 100ml apa
- sare si piper
Mod de preparare
Carnea se spala si se curata de eventulalele pieliti,apoi o punem intr-un vas si deasupra adaugam uleiul si toate condimentele si frecam bine carnea cu ele.Luam o punga pentru gatit la cuptor si punem carnea,apoi adaugam apa si vinul,legam punga la gura,facem cateva gauri sa iasa aburul,punem punga intr-un vas si bagam la cuptorul incins pentru 1 ora.Puteti incerca carnea daca s-a facut cu ajutorul unui bat pentru frigarui,daca mai este nevoie o mai lasati la cuptor pana este gata.
Legumele:
Prazul se curata si se spala apoi il taiem in bucati,morcovul il taiem rondele,ciupercile le taiem in patru,ardeiul patrare mai mari,iar telina cuburi.Le punem pe toate intr-un vas de yena,condimentam dupa gust,adaugam apa si vinul si le dam la cuptor pentru 20 de minute.Intre timp pregatim vanata,o curatam,o taien cuburi si o lasam in apa cu sare pentru 10-15 minute.Se scoate se scurgebine de apa si o prajim in ulei pana se aureste frumos,apoi o adaugam alaturi de celelate legume,le mai lasa 10-15 minute la cuptor si sunt gata de servit alaturi de rasolul alb de manzat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol alb de manzat cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|