Rasol de somn pe pat de cartofi si maioneza

Postat de divainbucatarie in Peste
29 Noi 2010 | 5336 vizualizari
Rasol de somn pe pat de cartofi si maioneza

Ingrediente

  • 1 somn
  • 3 morcovi
  • 2 buc patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2 lamai
  • 8 cartofi medii
  • sare
  • piper boabe
  • 1 legatura mare patrunjel verde
  • cateva fire cimbru
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Luam pestele si il curatam de solzi si maruntaie, apoi il spalam bine. Intr-o oala punem la fiert legumele. Dupa ce fierb 5 minute punem o lingurita de otet sau vin alb si apoi adaugam pestele. Fierbem la foc mic. Vom sti ca pestele este fiert cand aripile lui se desprind foarte usor daca tragem de ele.In timp ce fierbe pestele punem sa fiarba cartofii in coaja si preparam maioneza. Vom face o maioneza mai tare, frecand si o bucatica de cartof fiert in aceasta. Cand este gata maioneza inglobam sucul de la o lamaie cate putin, amestecand continuu. Luam pestele de pe foc si il curatam de oase. Curatam cartofii fierti de coaja, ii saram si ii piperam, apoi ii punem pe un platou. Peste acestia punem un strat gros de maioneza si patrunjelul tocat marunt.Acoperim apoi cu un strat de peste. Saram putin, turnam zeama de la o lamaie si servim.
Putem decora cu morcovul fiert impreuna cu pestele sau cu felii de lamaie. Acest fel de mancare poate fi servit atat cald, cat si rece (la temperatura camerei), ca un aperitiv, dar si cal principal al mesei.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de somn pe pat de cartofi si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Stiuca cu fasole verde si leurda

Postat de mihaelar63

Stiuca cu fasole verde si leurda

Inelele de stiuca portionate se sareaza , se dau prin faina de malai si se prajesc pe ambele parti in ulei incins[ pana devin rumene ]. Spalati ardeiul si verdeturile . Ardeiul se taie...

Citeste continuarea

Orez cu peste si fructe de mare

Postat de cristeena20

Orez cu peste si fructe de mare

-Intr-o oala punem pestele congelat sa fiarba in apa rece cu sare , putin ulei de masline si 2-3 crengute de coriandru. Eu am folosit red fish congelat dar e bun si alt gen de peste-de preferinta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2010, 09:18
la 29.11.2010, 09:22
Asa daaaa
la 29.11.2010, 09:35
delicios..............
la 29.11.2010, 09:37
super
la 29.11.2010, 10:59
Multumesc MotanLaOale!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking