Rasol de vită cu legume la cuptor

Postat de diaconta in Vita
28 Ian 2014 | 19354 vizualizari
Rasol de vită cu legume la cuptor

Ne era poftă rău de aşa ceva.Necesită ceva timp de preparare,dar e deosebit de gustoasă împreună cu legumele,iar măduva este un deliciu,după cum bine se ştie.

Ingrediente

  • 2 felii groase de rasol de vită
  • 3 morcovi
  • O gulie
  • O radacina mica de ţelina
  • 2 fire de apio (tulpini de ţelina)
  • O ceapa
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 ml suc de rosii
  • Foi de dafin
  • Sare
  • Piper cu lamâie
  • boia
  • Fulgi de ardei iute
  • cimbru
  • Ulei
  • 200 ml vin rosu
  • 100 ml apa
  • Faina

Mod de preparare

Zarzavaturile le-am curatat si le-am taiat rondele(mai putin usturoiul,care l-am adaugat la urma)

Le-am calit cu putin ulei si  le-am transferat în vasul de lut ,în care urma sa le pun la cuptor.

Rasolul de vita,l-am condimentat,l-am dat prin faina si l-am prajit cu putin ulei.

Apoi l-am asezat în vas peste legume.

Am pus vinul si apa,am acoperit cu capac si am pus la cuptor.

La început am fixat temperatura la 200 de grade,dupa ce a început sa fiarba,am redus la 150 de grade.

L-am gatit  timp îndelungat la o temperatura joasa.

Am lasat cam 2 ore,dupa care am pus usturoiul,sucul de rosii si foaia de dafin.

Am mai lasat fara capac 30-40 de minute.

Timpul de pregatire depinde foarte mult de cat de frageda este carnea.

Se serveste ca atare sau alaturi de o garnitura preferata.

 

 

S-aveţi pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vită cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rasol de vita cu legume la cuptor

Postat de Constelatialeu

Rasol de vita cu legume la cuptor

Mai intai curatam legumele,ceapa o taiem solzisori, morcovul si pastranacul taiat rondele, ardeiul feliute potrivite. Punem pe foc o tigaie, o lasam sa se incinga adaugam ulei,nu foarte mult,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 28.01.2014, 23:49
buna rau
la 28.01.2014, 23:50
tare tare tare bunn
la 28.01.2014, 23:52
Ai -ai-ai , Arata senzational . Sunt sigura ca si gustul e la fel Nici comentariu n-am dat pana m-am asigurat ca am pus reteta la favorite
la 28.01.2014, 23:53
Asa .. ca sa vezi cat de atenta sunt , am o nedumerire . De ce un os are morcov in interior , iar celalalt are gaurica goala ?
la 28.01.2014, 23:54
Mihaela,am vrut sa se vada ca am mancat maduvioara si a ramas doar os de....ros )))))))

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking