Rata delicioasa la cuptor

Postat de Cocktail_of_Senses in Rata
3 Mar 2014 | 30085 vizualizari
Rata delicioasa la cuptor

Astazi am preparat rata marinata la cuptor. Reteta este delicioasa si vestea buna este ca va puteti crea propriul sos de marinata pronind de la ingredientele preferate.

Ingrediente

  • o rata intreaga 
  • 3 linguri miere de albine 
  • 1 lingura otet balsamic 
  • 1 lingura sos soia 
  • 1 lingura sos worcestershire 
  • zeama de la 2 portocale 
  • putina salvie uscata 
  • 2 foi de dafin 
  • sare de mare, piper

Mod de preparare

Rata am lasat-o la marinat in ingredientele mai sus mentionate pana a 2-a zi. Am masat-o bine si am lasat-o la frigider peste noapte.   Am transferat rata intr-un var termorezistent si am introdus la cuptor, impreuna cu sosul de la marinata, pentru aproximativ 90 de minute, pana va capata o crusta crocanta. In timpul coacerii am intors rata pe ambele parti, o singura data, pentru a se coace uniform.   Preparatul se potriveste de minune cu un pahar de vin alb demisec sau demidulce.  

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata delicioasa la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de rata cu sos de afine

Postat de rocsi_1612

Pulpe de rata cu sos de afine

Pulpele le parliti pe flacara aragazului de puf, apoi le spalati bine. Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presarati sare, piper, boia dulce si ierburile de gradina. Curatati...

Citeste continuarea

Rață înăbușită în suc de ananas

Postat de panacris

Rață înăbușită în suc de ananas

Rața se pune la fiert, în cca. 2000 ml de apă rece,  împreună cu zarzavaturile, curățate și lăsate întregi, în oala subpresiune, cu puțină  sare , cca 35...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2014, 01:34
tare bine arata
la 04.03.2014, 08:45
la 04.03.2014, 08:58
arata bestial!
la 04.03.2014, 09:13
De probat!
la 04.03.2014, 09:34
apetisanta

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking