Ingrediente
Pentru marinat:
- ulei de masline
- 50 ml vin alb
- sare/piper alb
- ghimbir si praf de curcuma
Pentru preparare:
- 1 rata
- 1 portocala stoarsa
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare
Pentru marinat:
Se taie bucatiile cu grasime,se unge rata cu ulei de masline pe ambele parti,se presara condimentele si se stropeste cu putin vin.Se lasa la frigider o zi.
Pentru preparare:
Intr-o vas de lut punem rata,impreuna cu sosul format de la marinat.
Rata se cresteaza si se pun felii de usturoi.
Se pune putin apa in vas ,se acopera cu capac si se da la cuptor pentru 1 ora-1 ora jumatate.
Se scoate capacul,se pune sucul de portocala peste rata si se da iar la cuptor pana cand se rumeneste bine,circa 1 ora.
Se poate pregati intre timp o garnitura de cartofi noi cu marar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|