Ingrediente
- - 500g ardei rosu iute curatat de seminte si nervuri
- - 500g zahar
- - 500ml otet
Mod de preparare
Ardeiul iute l-am tocat marunt cu ajutorul robotului de bucatarie. Am fiert otetul cu zaharul pana s-a ingrosat, ca si un sirop de dulceata, apoi am adaugat ardeiul iute tocat si am mai fiert pana a ajuns la consistenta dorita.
L-am turnat fierbinte in borcane, am inchis bine capacul, apoi am intors borcanele cu gura in jos pentru cateva minute.
Mi-au iesit doua borcanele (400g) si jumatate de sos.
Borcanele le-am invelit apoi intr-o paturica si le-am lasat la racit pana a doua zi.
Daca o consumati imediat, veti constata ca este foarte iute dar mancabila. Daca o lasati cateva zile, iuteala se estompeaza si va predomina mai mult gustul acru-dulce.
La anu' sigur fac o cantitate mai mare, pentru ca a avut mare succes la noi in familie si deja productia s-a injumatatit :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Red chilli chutney" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|