Red velvet cupcakes cu cremă de portocale

Postat de diaconta in Dulciuri
15 Ian 2012 | 8126 vizualizari
Red velvet cupcakes cu cremă de portocale

Am cam încercat în ultima vreme sa gatesc doar cat era nevoie,dar mai ales promisesem sa nu mai fac deserturi.Totusi ma cam bântuiau niste briose rosii cu un moţ de crema.Crema care,de data asta musai era sa fie de portocale,pentru ca aveam niste portocale care se cereau „combinate”. N-au iesit ele prea „red”,la final mi-am dat seama ce ar trebui sa modific pentru a obtine acest rezultat,dar cu siguranta au fost …divine şi de_vina pentru ca nu m-am putut abtine.

Ingrediente

Ingrediente cupcakes:   
  • 250 gr faina
  • 120 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 2 oua
  • 200 ml iaurt 10% grasime
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • O lingurita bicarbonat
  • 0 lingurita otet
  • Sare
  • 2 linguri coloranta alimentar rosu
  Ingrediente crema portocale:
  • 300 ml suc proaspat de portocale (de la 4 portocale)
  • 2 linguri zahar tos
  • 250 gr crema mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri amidon alimentar

Mod de preparare

 Pregatim mai intai cupcakes-urile.

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate,faina,praful de copt,sarea si cacaua.

Iaurtul il amestecam cu colorantul alimentar.Dupa cum spuneam,mi-am dat seama ca daca se amesteca colorantul in iaurt nu pot obtine „never” o culoare prea rosie.Data viitoare am sa pun colorantul in crema de unt.Se coloreaza mult mai bine.

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se face spuma.Adaugam un ou si mixam in continuare.Apoi o lingura din amestecul uscat.Punem si cel de-al doilea ou si iarasi o lingura din amestecul de faina.Bicarbonatul il „stingem” cu putin otet si il punem peste crema de unt.

In etapa urmatoare incepem sa incorporam iaurtul alternand cu amestecul de ingrediente uscate.Terminam cu faina.

Preincalzim cuptorul.Intr-o tava de briose punem forme de hartie pentru briose si punem in fiecare cam cate o lingura plina din compozitie.Cam pana la jumatatea formei este suficient,ele vor si creste la copt.
Punem la cuptor pentru 25 de minute,dar puteti sa verificati cu scobitoarea.Cand aceasta iese curata,sunt gata.Le mai lasam in cuptor cu usa intredeschisa pana se racesc.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 18 cupcakes.

Crema de portocale:

Se stoarce sucul de portocale.Eu am folosit 4 portocale,au fost foarte dulci si zemoase.Am obtinut 300 ml de suc.
Se inmoaie cele doua linguri de amidon cu putin suc.Restul sucului se amesteca cu doua linguri de zahar si se pune sa fiarba.Cand fierbe se pune amidonul si se amesteca energic cu telul.Cand s-a ingrosat amestecul se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza crema mascarpone cu cele doua linguri de zahar pudra.Se adauga cate putin crema-budinca de portocale.Se obtine o crema fina,aromata si cu o culoare superba.
Se lasa crema putin la frigider,apoi se orneaza cupcakes-urile.

Se servesc cu ….pofta !!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Red velvet cupcakes cu cremă de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (115)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa cu cafea si nuci coapte

Postat de RuxyRux

Negresa cu cafea si nuci coapte

Portiile vor iesi in functie de cat de mari veti taia bucatile, fireste. Nucile le-am copt 6 sau 7 minute( in functie de cuptor, le-am lasat putin sa se raceasca apoi le-am pus intr-o punga si...

Citeste continuarea

Desert biscuiti de casa cu gem de caise

Postat de Oana

Desert biscuiti de casa cu gem de caise

Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare si cu zaharul pudra. Se adauga uleiul putin cate putin, mixand la viteza mica. Se pune coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2012, 11:28
primesc si eu una
la 15.01.2012, 11:28
Minunate!
la 15.01.2012, 11:28
vreau vreo 5-6 pentru mine..crema de portocale ma ademeneste rau si cu aceste briose merge de minune!!!!
la 15.01.2012, 11:34
ce frumusele sunt
la 15.01.2012, 11:37
Rocsi,daca numai vreo 5-6 vrei,m-am linistit

Vezi toate comentariile (115)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking