Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa

Postat de lilik in Dulciuri
5 Noi 2012 | 31091 vizualizari
Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa

Nu am rezistat tentatiei si am facut aceasta Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa, reteta by Miha,cu ceva modificari. Multumesc mult,sunt o minunatie de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa, pufoase, aromate!

Ingrediente

Ingrediente Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa

  • 2 oua
  • 550-600 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cubulet de drojdie proaspata(25 gr)
  • coaja de lamaie si portocala
  • Pentru umplut:
  • 100 gr nuca macinata
  • 50 gr zahar
  • 2-3 linguri cu cacao
  • 1 praf de scortisoara
  • cateva linguri cu lapte fierbinte
  • sau
  • gem de gutui(sau gemul preferat)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • putin lapte(2 linguri)
  • +
  • 1 lingurita miere
  • 5-6 linguri de lapte

Mod de preparare

Preparare Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa

Punem 100 ml lapte cu o lingura de zahar si cojile de lamaie si portocala rase,la incalzit.Cand este cald topim drojdia,apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cojile rase se ridica la suprafata).

Intre timp punem pe foc restul de lapte cu untul si restul de  zahar,pana se lichefiaza totul,apoi punem in castronul unde vom framanta,iar cand maiaua e gata o punem peste,impreuna cu ouale,apoi adaugam treptat din faina(pe care am amestecat-o cu 1/2 lingurita de sare) pana obtinem un aluat manovrabil si nelipicios.

Framantam bine,bine,apoi il acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca 1 ora si jumatate circa.

Intre timp pregatim umplutura de nuca:

amestecam nuca cu zaharul,cacao si un praf de scortisoara,apoi punem lapte fierbinte pana obtinem consistenta dorita.

Cand aluatul a crescut il impartim in 2 parti egale.

Intindem fiecare parte cu sucitorul intr-o foaie aproximativ rotunda,groasa 0,5 cm(circa).Taiem fiecare foaie in 8 triunghiuri.

Pe baza mare a fiecarui triunghi punem cate o lingurita de umplutura(sau gem),apoi crestam putin la jumatatea bazei si rulam.
Formam astfel cornurile pe care le vom pune pe tava tapetata cu hartie de copt.Le acoperim cu un prosop si le mai lasam sa creasca 15-20 de minute,dupa care le ungem cu galbenus amestecat cu lapte si dam la cuptorul incins la 175° pana se rumenesc frumos.

Cand scoatem cornurile din cuptor le ungem cu mierea diluata cu lapte,apoi mai bagam in cuptor 1 minut.

Sunt grozav de bune!

Noua ne place mult si aceasta reteta de Cornuri Bratislava dar nu refuzam nici 2-3 bucati din Reteta de cornuri cu gem

Orice varianta alegeti, merge de minune alaturi de o Ciocolata calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Oladi rusesti cu mere

Postat de Ksenya

Desert Oladi rusesti cu mere

Intr-un bol, batem cele doua oua cu un praf de sare si zaharul, adaugam kefirul si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet. Adaugam faina treptat si batem cu un tel sau cu...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu rahat

Postat de abetina

Desert cornulete cu rahat

  Se pun intr-un vas untura cu galbenusurile, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin si framantam un aluat suficient de tare. Scoatem apoi aluatul din vas, presaram pe masa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2012, 16:24
Lucesc de bunătate
la 05.11.2012, 16:27
Chiar pufoase!!
la 05.11.2012, 16:27
Si eu ador cornurile. Chiar mi-ai facut pofta ca nu am mai facut demult.
la 05.11.2012, 16:27
Padre, chiar lucesti de bunatate!
la 05.11.2012, 16:35
cred ca ma pun iar pe facut),super Lilik

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking