Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci

Postat de BucatariaS in Dulciuri
8 Apr 2014 | 6512 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci

Reteta de preparare a papanasilor Am mancat saptamana trecuta un mare papanas cu dulceata de visine si smantana putin acrisoara, mmm bun de te lingi pe degete. Azi se pare ca m-am gandit prea mult la el si chiar daca este foarte tarziu, pofta ma doborat si asa ca am trecut la treaba. Cat este ceasul? Trecut bine de ora 20. Dar ce mai conteaza, papanasul deja a prins radacini. Am bagat putin nasul prin frigider, ingrediente... avem, deci facem papanasi.

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 350g branza de vaci
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu 2 lingurite suc de lamaie
  • coaja de la o lamaie mica
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 200g faina
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

 Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu. Se adauga branza de vaci, se amesteca bine toate ingredientele dupa care se adauga si faina cernuta. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca o plastelina moale. Daca branza de vaci este mai uscata, se adauga mai putina faina, in jur de 150g.

Pe masa de lucru se pune multa faina, in care se adauga aluatul. Se formeaza 6 bile tavalite bine. Din a 6 bila se formeaza bilute mai mici, acestea fiind capacele pentru papanasi. Se face o gaura in fiecare bila si se mai modeleaza putin.

Se pun la rumenit in ulei incins, la foc mediu. Cand s-au rumenit pe margini se intorc si se mai tin pana ce devin aurii.

Se servesc cu multa smantana, dulceata, ciocolata sau miere. O nebunie!

Spor la dulciurit!

Mai multe detalii gasiti aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/04/papanasi-cu-branza-de-vaci.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

Postat de xana

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca impreuna cu faina, grisul, oul, coaja de portocala si zaharul vanilat, apoi se lasa sa se odihneasca pentru 20 de minute. Intre timp...

Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci

Postat de AlexTeacher

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci

reteta de preparare a papanasilor  Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un castron incapator pune branza proaspata, oul, zaharul-atat cel normal cat si cel vanilat, esenta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2014, 08:43
la 09.04.2014, 10:40
ce imi place!
la 09.04.2014, 10:43
Bine ai venit
la 09.04.2014, 11:36
la 09.04.2014, 15:02
Bine v-am gasit!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking