Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 350g branza de vaci
- 2 oua
- 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu 2 lingurite suc de lamaie
- coaja de la o lamaie mica
- 1 varf cutit sare
- 1 lingurita esenta vanilie
- 200g faina
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu. Se adauga branza de vaci, se amesteca bine toate ingredientele dupa care se adauga si faina cernuta. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca o plastelina moale. Daca branza de vaci este mai uscata, se adauga mai putina faina, in jur de 150g.
Pe masa de lucru se pune multa faina, in care se adauga aluatul. Se formeaza 6 bile tavalite bine. Din a 6 bila se formeaza bilute mai mici, acestea fiind capacele pentru papanasi. Se face o gaura in fiecare bila si se mai modeleaza putin.
Se pun la rumenit in ulei incins, la foc mediu. Cand s-au rumenit pe margini se intorc si se mai tin pana ce devin aurii.
Se servesc cu multa smantana, dulceata, ciocolata sau miere. O nebunie!
Spor la dulciurit!
Mai multe detalii gasiti aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/04/papanasi-cu-branza-de-vaci.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|