Reteta de preparare a papanasilor din piept de gaina cu ciuperci

Postat de anisoara in Pui
28 Mai 2010 | 35780 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor din piept de gaina cu ciuperci

Reteta de preparare a papanasilor O reteta pentru masa de sarbatori . Se prepara foarte repede. Pe platoul cu papanasii sunt parjoalele de sarbatori , reteta o gasiti aici.: http://www.bucataras.ro/retete/3126/pirjoale-de-sarbatori.html

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • un kg de piept de gaina
  • 2-3 oua
  • 5 linguri de faina
  • ulei pt prajit
  • umplutura:
  • 200-300gr de ciuperci proaspete
  • 80 gr. cascaval
  • ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • piper negru macinat
  • marar dupa gust

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Pieptul de gaina se imparte cu ajutorul cutitului in felii.
Fiecare felie se pune intre 2 pelicule si se bate usurel cu un ciocan de lemn pina se mareste in latime. Se scoate numai pelicula deasupra, se pipereaza si se pune cu o lingura umplura din ciuperci cu cascaval. Se infasoara cu ajutorul peliculei. Rulada primita se rostogoleste prin faina turnata intr-o farfurie plata, pina faina se imbiba pe toate partile ruladei . Se aranjeaza pe un fund de lemn curat.

La fel se procedeaza cu celelalte felii din piept de gaina.
Se lasa ruladele cca 10 minute pe fundul de lemn , pentru ca sa se imbibe faina in carne, ea se umezeste putin.

Se incalzeste bine o tigaie mai lata in diametru, cu ulei la un foc normal ( nu prea tare). Se amesteca ouale si putina sare cu o furculita, intr-un vas mai lat.

Toti papanasii se rostogolesc din nou prin faina, pe urma prin ouale amestecate si se prajesc in tigaia incalzita bine , rostogolindu-le mereu prin ulei pina se prinde o pojghita de ou imprejurul lor, dupa aceia, se scade focul si se prajesc cca 10-12 minute, cind pe o parte, cind pe alta a papanasilor pina primesc o culoare aurie.


Prepararea umpluturii :
Se curata si se taie ceapa in rondele subtiri , ciupercile se spala si se taie feliute , usuturoiul se curata si se marunteste putin. Toate aceste produse se prajesc in tigaie incinsa cu ulei in jur de 10 minute. Se toarna intr-o sita sa se scurga uleiul. Intre timp cascavalul de tip tare, sa rade prin razatoare si se adauga la ciupercile prajite. Se adauga marar dupa gust, si piper negru maruntit.
Se amesteca bine. umplura o folosim dupa ce s-a racit bine
atentie - nu se adauga sare, deoarece cascavalul ii va da gustul sarat, si marar, dupa preparare, tot timpul da un gust mai sarat la mancare.

Se servesc la masa calzi sau reci, sunt la fel de gustosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor din piept de gaina cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc

Postat de mirela0911

Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc

Bucatile de carne se spala bine apoi se lasa sa se scurga bine de apa. Uleiul se pune la incins intr-o cratita. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se caleasca cate 5 minute pe fiecare...

Citeste continuarea

Pui cu mazare si galuste

Postat de cristeena20

Pui cu mazare si galuste

Puiul se transeaza in bucati mai mici. Pentru ca eu am avut un pui de casa mare, am folosit doar jumate. Dar puteti folosi unul mic din comert. Dupa ce l-am transat l-am temperat cu condimente:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2010, 00:29
super cu ciuperci5 furcu
la 29.05.2010, 00:48
vin si eu la o portie ma primesti?
la 29.05.2010, 06:14
Am venit si eu la bunatatea asta
Ti-a mai ramas macar un pic, pic, pic ?
la 29.05.2010, 08:22
excelent!
la 29.05.2010, 12:08
Cu mainile deschise va primesc pe toate . Am si ceva mai gfustos nu numai acesti papanasi. Multumesc din tot sufletul.

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking