Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet

Postat de adela1981 in Dulciuri
2 Dec 2012 | 7271 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor  fierti cu pesmet

Reteta de preparare a papanasilor

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g gris
  • 50 g faina
  • sare
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 100 gr pesmet

Mod de preparare

 Reteta de preparare a papanasilor

Se trece branza de vaci prin sita sau se freaca bine sa se omogenizeze. Se adauga grisul, faina, ouale batute spuma cu un praf de sare si se amesteca totul.   Compozitia se imparte in bucati mici si se dau forma rotunda.  Ca sa nu se lipeasca de mana, se pot  da prin faina, apoi se fierb in apa clocotita cu sare.  Papanasii sunt gata cand se ridica deasupra apei, dar se mai dau in cateva clocote. Se scot cu o spumiera, fara sa se sfarame. Se topeste untul, apoi se adauga pesmetul, se amesteca si se lasa cateva minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga papanasii si se rostogolesc prin pesmet.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

Postat de xana

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca impreuna cu faina, grisul, oul, coaja de portocala si zaharul vanilat, apoi se lasa sa se odihneasca pentru 20 de minute. Intre timp...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti

Postat de merisor67

Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti

Reteta de preparare a papanasilor Incepem cu aluatul, care trebuie lasat o vreme la odihnit. Punem branza intr-un vas si adaugam peste ea, zaharul, sarea, ouale si grisul. Amestecam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2012, 15:43
ce-mi plac
la 02.12.2012, 15:47
si mie!!
la 02.12.2012, 15:49
si io vreau
la 02.12.2012, 15:57
la 02.12.2012, 16:25
like!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking