Reteta de preparare a papanasilor fierti cu struguri

Postat de miha in Dulciuri
7 Oct 2009 | 3872 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu struguri

 Reteta de preparare a papanasilor

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 150 g branza de vaci
  • 1 lingura gris
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar
  • vanilie
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • struguri

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu gris,faina,zahar,vanilie,ou si in praf de sare. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena, pe care o impartim in 10 parti egale.

Fiecare parte o infainam bine si o turtim putin, ca la parjoale. :)) Punem cate o boaba de strugure in mijloc, apoi marginile le ridicam  si le strangem in jurul boabei de strugure. Cu mainile infainate ii dam forma rotunda.

Punem o cratita cu apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Cand incepe sa clocoteasca punem papanasii pe rand. Cand incep sa se ridice la suprafata sunt fierti.

Intre timp topim untul intr-i tigaie si punem pesmetul la rumenit.

Pesmetul meu e facut in casa, din 2 felii de paine, uscate si rasnite.Din acest motiv nu este foarte fin.

Lasam putin sa se raceasca, apoi tavalim prin acest amestec papanasii, pe rand. Ii acoperim bine cu pesmet, ii pudram cu zahar si ii asezam pe platou pentru poza finala. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cu fragi

Postat de Constelatialeu

Desert cu fragi

Lasam aluatul la dezghetat, apoi il decupam cu o forma, a mea semana cu o margareta, apoi am asezat fiecare ''margareta'' pe forme de silicon, pe care le-am intors invers, sa obtin efectul de...

Citeste continuarea

Desert mere coapte

Postat de CameliaComan

Desert mere coapte

Spalam merele. Taiem capacelul merelor, apoi le scoatem cotoarele. Eu am folosit o lingura pentru a scoate cotoarele si o parte din pulpa merelor. Sa nu aruncati pulpa merelor, deoarece o sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2009, 14:54
ooooooooo, ce bine arata si cred ca-s delicioooooooooooooosiiiiiiii... vai, o sa ma fac cat o balena numai uitandu-ma la pozele astea
la 07.10.2009, 15:29
cred ca o sa incer sa-i fac pt cel mic ,fara pesmet probabil
la 07.10.2009, 19:42
ionix

miha
la 07.10.2009, 22:29
interesant, cu struguri
la 07.10.2009, 23:33
Multumesc fetelor! Va poftesc la un papanas?

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking