Risotto cu avocado si peste la cuptor

Postat de alba_zori in Peste
21 Mar 2012 | 4609 vizualizari
Risotto cu avocado si peste la cuptor

Un pranz bogat in vitamine si gustos asta am vrut eu sa reprezint azi,o combinatie care imi place foarte mult,orez cu peste,deci iata rezultatul,pofta mare!

Ingrediente

  • un peste macrou(merluciu),sau orice altfel de peste.
  • un avocado nu destul de matur.
  • 2 morcovi.
  • ceapa taiata fin.
  • o foaie de leustean sau patrunjel.
  • sare dupa gust.
  • piper dupa gust.
  • vin alb sau limoncello.
  • 2 rosii mici curatate de coaja si seminte.
  • 5 linguri de orez.
  • foi de dafin.
  • rozmarin.
  • salvie.
  • curry dupa gust.
  • 3 rosii mici umplute cu orez pt ornament.

Mod de preparare

Pregatirea este chiar foarte simpla,deci eu am inceput cu orezul,am pus o cratita la foc cu morcovii taiati marunt si cu avocado cubulete,am pus un fir de ulei de masline,foaia de leustean,ceapa,si am data la calit un pic impreuna cu limoncello sau vin alb dulce,am pus intr-o alta cratita si apa la fiert ca sa am sa adaug la orez,am aduagat si orezul la verdeturi si am amestecat bine ca sa nu se lipeasca de fund,am adaugat din cand in cand si apa fiarta,am sarat si piperat dupa gust,am curatat si rosiile si le-am taiat mici si le-am adugat la urma pt efect de culori.am gustat la urma daca mai trebuia un pic de sare sau piper.

Am pregatit si pestele,l-am spalat si curatat,l-am taiat in doua in lung si in lat si l-am asezat intr-o tavita de iena tapetata cu folie de aluminiu si unsa cu ulei de masline,l-am condimentat cu sare curry din belsug,foi de dafin,rozmarin,salvie,si limoncello,am acoperit cu foile de aliminiu si suprafata,am bagat tavita la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20,25 de minute,apoi am verificat cu o furculita,si era gata de pus la masa.Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu avocado si peste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pachetele de foietaj cu peste si spanac

Postat de madi_marin

Pachetele de foietaj cu peste si spanac

Dezgheţăm produsele congelate . Se toaca cepele verzi şi căţelul de usturoi şi se călesc în puţin ulei. Se adaugă spanacul şi se adaugă puţină apă sau supă de legume. Se...

Citeste continuarea

Peste la cuptor

Postat de ralu_ca

Peste la cuptor

Pestele l-am curatat si l-am spalat, apoi l-am crestat si l-am asezat in tava. L-am uns cu ulei, in crestaturi am introdus felii de usturoi si l-am condimentat. In tava am pus felii de cartofi,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2012, 17:43
mmm ce bine arata
la 21.03.2012, 18:15
la 21.03.2012, 18:59
Ce bunatate
la 21.03.2012, 20:38
buna
la 21.03.2012, 20:56
perfect pt gustul meu

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking