Rolls cu scortisoara si glazura

Postat de diaconta in Prajituri
11 Aug 2010 | 4136 vizualizari
Rolls cu scortisoara si glazura

Un dulce ce se topeste repejor.............

Ingrediente

  • 350 gr unt
  • 2 oua
  • 600 gr faina
  • 1 cana lapte
  • 40 gr drojdie
  • 100 gr zahar tos
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 linguri zahar brun
  • 3 linguri scortisoara
  • 100 gr Crema Philadelphia

Mod de preparare

Pentru aluat:

100 gr.un moale,2 oua,1 cana lapte caldut,40 gr drojdie,600 gr faina,100 gr zagar,sare

Drojdia se inmoaie in laptele caldut,se adauga zaharul,untul topit,ouale,sarea si faina.

Se framanta aluatul pana cand  este suficient de elastic si nu se mai lipeste de maini.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se intinde o foaie dreptunghiulara cam de 1-2 cm grosime.Aceasta se unge cu unt si se presara cu scortisoara si zahar brun.

Se ruleaza pe lungime si se taie bucati de 4-5 cm lungime,care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se mai lasa in tava sa mai creasca,apoi se pun la cuptor pentru aprox.15 minute.

Intre timp se prepara o glazura din :100 gr unt,150 gr zahar pudra si 100 gr crema Philadelphia.

Glazura se pune peste rulourile fierbinti,aceasta se va topi  si le va inmuia dandu-le un gust delicios.

Se presara cu nuca si alune maruntite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls cu scortisoara si glazura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

Postat de CulinaryRainbow

Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

   Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț,...

Citeste continuarea

Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara

Postat de Oana

Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara

puneti in vasul de la robot laptele cald, untul moale, ouale, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, faina si la sfarsit drojdia uscata mixati lejer pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2010, 22:10
am sosit prima sa pap una
la 11.08.2010, 22:13
vai , ce frumos arata !sunt sigura ca se topesc repede !
la 11.08.2010, 22:21
primul sosit primul servit....dar mai avem si pentru alti pofticiosi
la 11.08.2010, 22:26
as topi si eu una...
la 11.08.2010, 22:29
Indrazneste Ina o combinatie minunata de arome

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking