Rondele de crap cu sos

Postat de Constelatialeu in Crap / Caras
9 Dec 2019 | 3160 vizualizari
Rondele de crap cu sos

Am pescuit un crap direct de la pescaria sin spatele blocului....si am pregatit si-un sos si-o mamaliga si gata cina din seara asta.....

Ingrediente

  • 1 crap cca 1,250 Kg ( a fost mascul, i-am mancat laptii)
  • faina si malai
  • sare grunjoasa
  • ulei pentru prajit
  • Sos
  • 150 g iaurt grecesc
  • 1 capatana de usturoi ( nu foarte mare)
  • 1 lingura de ulei
  • un praf de sare

Mod de preparare

Imi place mai mult sa curat si sa pregatesc pestele decat sa-l mananc. Am curatat crapul de solzi, apoi i-am scos maruntaiele, l-am decapitat ( capul l-am dat unui motan care bantuie pe sub geamul meu). Am spalat bine crapul si apoi l-am taiat rondele si am presarat sare peste rondele, le-am dat la frigider pana cand a fost sa-l prajesc. Mai intai am facut sosul. Am curatat cateii de usturoi, i-am taiat marunt si am pus un praf de sare peste, apoi i-am pisat bine. Dupa ce i-am pisat bine, i-am amestecat cu uleiul si la final cu iaurtul grecesc, este un sos care ne place foarte mul, mie imi vine sa-l mananc doar cu mamaliga.  Dupa ce am facut sosul m-am apucat sa prajesc pestele. Am amestecat faina cu malai si putina sare, apoi am luat rondele de peste si le-am tavalit prin acest amestec, am prins cu o scobitoare cele 2 parti de la rondele, sa se prajeasca frumos. Am pus tigaia cu ulei la incins apoi am asezat rondele de peste, le-am rumenit frumos pe ambele parti, apoi le-am scos pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei. Am servit cu mamaliga calda si sos de usturoi cu iaurt. Sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de crap cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crap la gratar, cu sos de unt

Postat de Ina

Crap la gratar, cu sos de unt

Bucatile/ rondelele de crap le spalam , apoi le scurgem bine de apa si le presaram cu sare. Lasam pestele sa-si traga sare, cca 20 minute. Frigem pestele pe gratar sau plita. Separat, facem...

Citeste continuarea

Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi

Postat de Ina

Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi

Bucatile de crap spalate si scurse bine de apa , se sareaza si se lasa deoparte 30 minute, astfel incat carnea sa-si traga sare. Daca rondelele  sunt prea mari, le taiem in doua. Frigem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2019, 20:34
Bunnn
la 09.12.2019, 21:01
Bune!
la 09.12.2019, 21:01
bun bun
la 09.12.2019, 21:07
O cina perfecta !!! Daca ai peste proaspata , este si mai bun !!!!
la 09.12.2019, 21:09
De la Ploiesti? Sau iar ati fost la pescuit?

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking