Rosii cu ardei pentru ciorbe,mancaruri

Postat de Constelatialeu in Bulion
2 Oct 2013 | 19511 vizualizari
Rosii cu ardei pentru ciorbe,mancaruri

Varianta asta combinata,rosii cu ardei imi place foarte mult,o folosesc atat la ciorbe cat si in diverse mancaruri.

Ingrediente

  • cca 10-15 kg rosii
  • cca 3-4 kg ardei,colorat
  • frunze de telina,un manunchi sanatos
  • sare
  • zahar

Mod de preparare

Rosiile le oparim ,apoi le curatam de coaja si le taiem mai marunt.Ardeii curatati de seminte si nervuri si taiati cubulete.Intr-un tuci mare punem rosiile si ardeii la fiert,lasam sa fiarba pana ardeiul este inmuiat ( nu foarte rau) si a scazut suficient cat sa nu fie ''apa chioara''.O compozitie omogena,nici prea groasa,dar nici prea subtire.Se adauga zahar si sare in functie de gust si de cat de dulci au fost rosiile.La final se toaca frunzele de telina si se mai lasa la fiert cca 10 minute.

Se toarna in sticle cu gatul mai larg,cat este compozitia fierbinte,se acopera cu o patura si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii cu ardei pentru ciorbe,mancaruri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba dulce-picanta cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de merisor67

Ciorba dulce-picanta cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le punem în vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital . Adăugăm și mazarea congelată și orezul, apoi completăm cu apă...

Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de ladydi

Ciorba de ardei umpluti

Spalam oasele de vita si le punem la fiert, avand grija sa spumuim des. Cat fierb oasele, pregatim legumele si compozitia de carne tocata. Curatam si radem morcovii si telina, tocam marunt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2013, 07:56
La iarnă te vizitez mai des!
la 02.10.2013, 08:02
Cu mare drag,ca nu-s asa departe,Cris !
la 02.10.2013, 08:03
oh, dar ce harnica! eu n-am facut atatea conserve
la 02.10.2013, 08:07
la 02.10.2013, 08:14
Lia,sa am pe ce pune mana la iarna si sa nu-mi inghete....

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking