Ingrediente
- 500 g carne tocata de oaie sau vita (eu am folosit carne putin mai grasa pt ca ii da un gust mai bun iar koftelele raman mai moi)
- 500 g ceapa mica (arpagic)
- 1 lingurita piper
- sare dupa gust
- chimion
- 2 ardei verzi sau rosii (tocati cubulete)
- 2 rosii (tocate cubulete mici)
- 1 lingurita bulion
- 3 linguri ulei
- 1-2 pahare cu suc de rosii (in functie de cat de mult sos vreti sa obtineti)
Mod de preparare
Ceapa, cu tot cu coaja, se aseaza pe o tava si se introduce in cuptor. Ceapa se coace la 200`C aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se curata de coji.
Carnea tocata se framanta cu sare, chimion si piper. Se formeaza chiftele mici si se aseaza pe o tava unsa cu ulei. Tava se introduce in cuptorul incins la 200`C si se lasa pana se rumenesc chiftelele. Dupa ce s-au facut chiftelele, se adauga peste ele ceapa coapta.
Intre timp pregatim sosul: Ardeii se toc cubulete si se calesc intr-o cratita cu ulei. Se pun deasupra rosiile tocate, peste care se adauga bulion si suc de rosii (sau apa). Cand sosul a clocotit, se varsa fierbinte peste chiftele si ceapa.
Se introduce tava in cuptorul incins pentru inca 15-20 minute.
Ceapa coapta si sosul de rosii dau un plus de gust chiftelutelor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rubbeni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|