Rubbeni

Postat de Giana in Vita
11 Iun 2014 | 13760 vizualizari
Rubbeni

Rubbeni este o mancare traditionala turceasca si se prepara in zonele Antakya, Antep si Hatay. Contine traditionalele köfte (chiftele) de oaie, ceapa coapta, rosii din belsug si mirodenii. Toate acestea introduse in cuptor intr-un vas de lut capata un gust foarte bun. Va invit sa incercati si voi.

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de oaie sau vita (eu am folosit carne putin mai grasa pt ca ii da un gust mai bun iar koftelele raman mai moi)
  • 500 g ceapa mica (arpagic)
  • 1 lingurita piper
  • sare dupa gust
  • chimion
  • 2 ardei verzi sau rosii (tocati cubulete)
  • 2 rosii (tocate cubulete mici)
  • 1 lingurita bulion
  • 3 linguri ulei
  • 1-2 pahare cu suc de rosii (in functie de cat de mult sos vreti sa obtineti)

Mod de preparare

Ceapa, cu tot cu coaja, se aseaza pe o tava si se introduce in cuptor. Ceapa se coace la 200`C aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se curata de coji.

Carnea tocata se framanta cu sare, chimion si piper. Se formeaza chiftele mici si se aseaza pe o tava unsa cu ulei. Tava se introduce in cuptorul incins la 200`C si se lasa pana se rumenesc chiftelele. Dupa ce s-au facut chiftelele, se adauga peste ele ceapa coapta.

Intre timp pregatim sosul: Ardeii se toc cubulete si se calesc intr-o cratita cu ulei. Se pun deasupra rosiile tocate, peste care se adauga bulion si suc de rosii (sau apa). Cand sosul a clocotit, se varsa fierbinte peste chiftele si ceapa.

Se introduce tava in cuptorul incins pentru inca 15-20 minute.

Ceapa coapta si sosul de rosii dau un plus de gust chiftelutelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rubbeni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

Postat de mihaelar63

Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

Varza se curata de cotor bine si se opareste in apa fierbinte cu otet, foi de dafin si sare. Rolul otetului in apa de oparire este ca va ajuta frunzele de varza sa fie usor elastice...

Citeste continuarea

Muschi de vita la cuptor

Postat de sebirizescu

Muschi de vita la cuptor

Carnea se unge cu ulei de masline,se condimenteaza pe ambele parti si se lasa acoperita la frigider pentru 24 ore. Se leaga cu ata alimentara,sa iasa uniform. Se prajeste intr-o tigaie in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2014, 19:43
la 11.06.2014, 20:03
Super!
la 11.06.2014, 20:04
la 11.06.2014, 20:07
Multumesc dragilor
la 11.06.2014, 20:23

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking