Rulada Alex

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
18 Mai 2010 | 10258 vizualizari
Rulada Alex

Noua ne plac mult de tot ruladele aperitiv facute in orice fel.Aceasta rulada am facut-o pentru ziua nepotelului meu....

Ingrediente

  • 5 oua
  • 100 g unt
  • 4 linguri faina
  • 450 ml lapte
  • 200 g telemea
  • 200 g cascaval
  • 70 g masline negre
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri smantana
  • 4 oua fierte
  • 250 g cabanos
  • 1 ardei verde
  • 1 gogosar
  • 200 g sunca
  • 1 ceapa rosie
  • 6 felii cascaval Hockland
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pun la topit 50 g unt . Cand este topit adaugam faina si amestecam repede adaugand incet si laptele pina il punem pe tot.Se formeaza un sos pe care il lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit adaugam galbenusurile crude , amestecam si adaugam sare si piper. Albusurile batute spuma le amestecam cu sosul si cu galbenusurile.
Intr-o tava tapetata cu foaie de copt , unsa cu putin unt, punem coca de rulada la copt in cuptorul dinainte incalzit.Lasam sa se coaca pina cand prinde o pojghita aramie deasupra.
Scoatem din tava aluatul si il rulam in hartia de copt , lasandu-l la racit.
Intre timp pregatim umplutura.
Telemeaua si cascavalul il taiem in fasii, maslinele le taiem bucati inlaturand samburii.Adaugam 50 g unt , mustarul, ouale fierte razuite , patrunjelul verde tocat si smantana. Amestecam si punem compozitia pe prima jumatate a ruladei racite, desfacute.
Ardeiul si gogosarul ii taiem fasii.
Pe rulada mai sus de amestecul cu branza asezam sunca , mai sus punem feliile de cascaval.Peste branza asezam cabanosul, rondelele de ceapa rosie si feliile de ardei si gogosar.
Rulam rulada cu grija sa nu se rupa, cat mai strans in hartia de copt apoi intr-un prosop si lasam la frigider de seara pina dimineata cand se poate felia rulada.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Alex" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv cuburi cu legume

Postat de CameliaComan

Aperitiv cuburi cu legume

Curam ceapa verde si apoi o taiem cubulete mici. Taiem ciuperculete pe jumatate. Trecem printr-un jet de apa, mazarea, porumbul si fasolea rosie. Intr-un bol, punem cele 6 oua.  Le batem...

Citeste continuarea

Cartofi Dauphinoise

Postat de Corina33

Cartofi Dauphinoise

Se curata cartofii si morcovii, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare 5-10 minute. Se scurg si se lasa la racit. Intre timp se curata ceapa si se taie julien, apoi se soteaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2010, 09:41
ce grozav arata!
la 18.05.2010, 09:47
Frumoasa rulada.
la 18.05.2010, 09:50
si buna trebuie sa fie
la 18.05.2010, 09:55
ela prezenta si tacuta,arata foarte bine
la 18.05.2010, 10:37
si mie imi plac ruladelevin cu furculitele

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking