Rulada aperitiv cu branza sarata

Postat de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri
22 Feb 2012 | 6634 vizualizari
Rulada aperitiv cu branza sarata

Rulada aceasta aperitiv, am vazut-o la Sara&Mike si m-a fascinat. Am vrut sa o fac imediat pentru o masa la care aveam niste invitati. Insa, m-am trezit ca nu am cele necesare retetei originale, astfel ca pe ultima suta de metri si contratimp a trebuit sa improvizez neaparat pentru ca voiam musai s-o am pe masa festiva. Si in prag de noapte m-am apucat de cucinat si de invartit la rulada,... dar n-am invartit-o eu prea bine, pocnind saraca prin multe locuri, iar rezultatul e mai putin perfect spectaculos. Si nu stiu se nimereste sau se potriveste, dar de cate ori fac ceva nou e neaparat sa fie luna sus pe cer, demult, iar orologiul sa fi batut vreo 23 spre 24. Eu si huhurezii! Dar sa purcedem a va explica cum am rulat eu aperitivul asta, dupa vreo doua fumuri de Kent4 si-un creier nelinistit si semi-cofeinizat.

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 80 gr faina
  • 3 oua
  • 100 ml apa fiarta si racita putintel
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri pasta de tomate
  • un praf de sare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 60 gr unt
  • pentru umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 200 gr branza de burduf
  • 3 linguri smantana
  • pentru finisare veti avea nevoie de
  • o lingura de unt la temperatura camerei,
  • boia de ardei iute+dulce
  • seminte de susan.

Mod de preparare

Blatul de rulada incepem a-l face prin a mixa galbenusurile cu apa, apoi adaugati faina, praful de copt si boiaua de ardei. Adaugati apoi untul topit si racit, incorporati-l bine, dupa care veti adauga si pasta de tomate. La sfarsit incorporati si omogenizati bine albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. 

Tapetati o tava cu hartie de copt si puneti compozitia niveland usor. Coaceti la foc mediu pana blatul devine ferm la atingere. 

Scoateti-l si rasturnati-l pe un prosop umed. Rulati strans si lasati la racit complet. 

Amestecati bine cele doua tipuri de branza pana obtineti un amestec fin si omogen. 

Cand blatul s-a racit complet desfaceti-l si ungeti-l pe intreaga suprafata cu crema de branza. Rulati inapoi strans si inveliti rulada intr-o folie pentru alimente. Dati la rece pentru citeva ore. 

Apoi desfaceti folia si imbracati rulada intr-un strat foarte subtire de unt, aproape imperceptibil. Frecati-o bine (rulada, mai!) pe toate partile cu un amestec format din boia de ardei dulce, iute si seminte de susan. Eu am procedat astfel pentru ca rulada mea, draga de ea a crapat din toate locurile si incheieturile astfel ca arata foarte urat si de nepus pe masa indiferent cat de gustoasa era. Asa ca am imbracat-o binisor cu niste praf rosu de boia si cateva seminte de susan, dandu-i o fata noua si imbietoare. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada cu crema de branza

Postat de panacris

Aperitiv rulada cu crema de branza

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se pun câte două gălbenușuri, albușurile se vor pune în vasul mixerului. Cele...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac si telemea

Postat de cristina1985

Aperitiv rulada cu spanac si telemea

Aluatul : Se fierb cartofii in coaja, in apa rece, aproximativ o ora (de cand a inceput sa fiarba apa), apoi se scot din apa si se lasa la racit. Se paseaza si se amesteca cu untul (la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2012, 16:39
Foarte,foarte bine arata
Recunosc e foarte tenanta,cred ca o fac si eu
la 22.02.2012, 16:42
Wow! Arata deosebit de frumos! Si precis e foarte gustoasa!
la 22.02.2012, 16:55
pai ce te plangi Alice,ca rulada mea e asa cand imi iese cel mai bine
am vazut si eu rulada asta la Sara,dar nu e pe gustul mamei,asa ca nu pot s-o fac decat daca am musafiri
imi place tare mult cum ti-a iesit
la 22.02.2012, 17:43
ce poza frumoasa
la 22.02.2012, 17:50

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking