Ingrediente
- pentru blat:
- 80 gr faina
- 3 oua
- 100 ml apa fiarta si racita putintel
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri pasta de tomate
- un praf de sare
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 60 gr unt
- pentru umplutura:
- 200 gr branza de vaci
- 200 gr branza de burduf
- 3 linguri smantana
- pentru finisare veti avea nevoie de
- o lingura de unt la temperatura camerei,
- boia de ardei iute+dulce
- seminte de susan.
Mod de preparare
Blatul de rulada incepem a-l face prin a mixa galbenusurile cu apa, apoi adaugati faina, praful de copt si boiaua de ardei. Adaugati apoi untul topit si racit, incorporati-l bine, dupa care veti adauga si pasta de tomate. La sfarsit incorporati si omogenizati bine albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
Tapetati o tava cu hartie de copt si puneti compozitia niveland usor. Coaceti la foc mediu pana blatul devine ferm la atingere.
Scoateti-l si rasturnati-l pe un prosop umed. Rulati strans si lasati la racit complet.
Amestecati bine cele doua tipuri de branza pana obtineti un amestec fin si omogen.
Cand blatul s-a racit complet desfaceti-l si ungeti-l pe intreaga suprafata cu crema de branza. Rulati inapoi strans si inveliti rulada intr-o folie pentru alimente. Dati la rece pentru citeva ore.
Apoi desfaceti folia si imbracati rulada intr-un strat foarte subtire de unt, aproape imperceptibil. Frecati-o bine (rulada, mai!) pe toate partile cu un amestec format din boia de ardei dulce, iute si seminte de susan. Eu am procedat astfel pentru ca rulada mea, draga de ea a crapat din toate locurile si incheieturile astfel ca arata foarte urat si de nepus pe masa indiferent cat de gustoasa era. Asa ca am imbracat-o binisor cu niste praf rosu de boia si cateva seminte de susan, dandu-i o fata noua si imbietoare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|