Ingrediente
Pentru foaia de rulada:
- 140 gr unt
- 130 gr faina
- 300 ml lapte rece
- 4 oua
- Sare
Pentru umplutura:
- 300 gr branza de vaca
- 3 buc.telina de dim.medie
- Maioneza
- Smantana
- Marar
- Ardei gras rosu si galben
- Sare,piper
Mod de preparare
Mod de preparare:
Untul se pune intr-o craticioara pe foc.Cand s-a topit,se adauga toata fiana odata si se amesteca energic pentru a nu se lega de cratita.Se lasa inca 3-4 minute si apoi se stinge cu laptele rece,turnat cate putin.Se amesteca continuu pana cand coca se dezlipeste de vas.Se lasa sa se raceasca.Ouale se separa.Galbenusurile se pun cate unul in coca rece si se amesteca.Se bat si albusurile spuma tare si se adauga in aluat.Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt(eu am o tava destul de mare) si se da la cuptor,la foc iute primele 10 minute,apoi reducem focul la 180 de grade.Se lasa in cuptor aproximativ 35 de minute,pana cand deasupra va fi usor aurie.Se rastoarna pe o alta hartie de copt si se ruleaza asa calduta,apoi se infasoara cu un prosop.
Pentru umplutura:
Telina se razuieste pe razatoarea mica.Se amesteca cu branza de vaca,putina maioneza si 1 lingura de smantana.Se condimenteaza cu sare,piper,se adauga mararul si ardei gras taiat cubulete.Se desface foaia de rulada,umplutura se intinde uniform pe ea,apoi se ruleaza din nou.
La final ,am invelit-o cu felii de branza topita,am mai presarat niste cubulete de ardei pentru culoare si am pus-o in cuptorul fierbinte,doar cat sa se topeasca branza.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu branza si telina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|