Rulada de curcan umpluta cu castane si piure de cartofi cu sos de afine

Postat de laylalala in Pui
20 Mai 2010 | 6380 vizualizari
Rulada de curcan umpluta cu castane si piure de cartofi cu sos de afine

Ingrediente

  • Pentru rulada de curcan
  • 400 gr piept de curcan
  • sare si piper
  • 1 lingurita thym maruntit
  • 250 gr piure de castane
  • 200 ml vin alb
  • Pentru piureul de cartofi
  • 1 kg de cartofi, decojiti si taiati cubulete
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte
  • sare si piper
  • Pentru sosul de afine
  • 500 gr afine proaspete sau congelate
  • 200 gr zahar
  • 250 ml vin rosu
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 linguri amidon alimentar amestecat cu putina apa rece

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se bate putin pieptul de curcan apoi se presara cu sare, piper si thym.Se bate putin piureul de castane si se intinde uniform peste pieptul de curcan.Se ruleaza pipetul de curcan , se aseaza in tava, se toarna deasupra vinul alb si se da la cuptor 35-45 minute.

Pentru piureu, se fierb cartofii in apa cu sare pana se inmoaie.Se scurg apoi se paseaza si se amesteca cu untul si laptele pana se obtine un piure.Se asezoneaza dupa gust si se pastreaza calzi.

Pentru sos, se pun toate ingredientele intr-o cratita si se amesteca..Se pune cratita pe foc potrivit si se lasa sosul sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana cand se va ingrosa putin.

Rulada de curcan se taie felii si serveste alaturi de piureu de cartofi si sos de afine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan umpluta cu castane si piure de cartofi cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Frigarui de pui cu ardei kapia

Postat de rocsi_1612

Frigarui de pui cu ardei kapia

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel, il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, piper, boia de ardei dulce, putin busuioc uscat si le...

Citeste continuarea

Piept de pui cu mozzarella, rosii si ierburi aromatice

Postat de panacris

Piept de pui cu mozzarella, rosii si ierburi aromatice

Pieptul de pui se crestează la cca. 1 cm distanță. În crestături se pune o felie de  mozzarella, o felie de roșie și o frunză aromată, alternând ierburile aromate, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2010, 22:10
foarte interesant si...special!
la 21.05.2010, 08:50
delicios si eu fac asa ceva dar cu sos de visine 5 furci merita papa asta
la 21.05.2010, 13:49
Ah, sosul de afine este foarte bun!
la 21.05.2010, 14:03
Super !!!!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking