Ingrediente
- 600 gr carne de vita tocata
- 1 ceapa tocata marunt sau data prin razatoare
- 3 oua + 2 galbenusuri
- 1 ceasca pesmet
- 5 linguri branza regato rasa
- 2 fire de telina verde
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
- 4 linguri patrunjel tocat marunt
- ulei masline
- sare
- piper
- Ptr glazura:
- jumatate ceasca ketchup
- un sfet ceasca otet de mere
- 3 linguri zahar brun
Mod de preparare
Preparam intai glazura prin punerea ingredientelor intr-o craticioara si lasam la foc mediu cateva minute pana se face o compozitie mai groasa. Intr-un vas, punem carnea tocata si restul de ingrediente, potrivim de sare si piper, amestecam bine, apoi formam un rulou cu diametru de cca 7-8 cm, il punem intr-o tava mai adanca care in prealabil am uns-o cu ulei si ungem ruloul cu glazura.
Adaugam si jumatate de ceasca apa apoi punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 40 min, din cand in cand, e bine sa mai ungem ruloul cu sosul din tava.
Se poate servi cu cartofi la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de carne cu glazura dulce acrisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (51)
|