Salata Berlineza

Postat de iri_love in Salate
5 Ian 2013 | 83074 vizualizari
Salata Berlineza

Este prima oara cand am mancat si bineinteles si prima oara cand o prepar, este o bunatate! Este un amestec de chiftelute cu maioneza si praz, adaugand dupa gust diferite ingrendiente care la final ii dau salatei un gust pe care sigur nu vrei sa il uiti.

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc si vita tocata in prealabil
  • o legatura marar
  • usturoi (dupa gust)
  • 3 felii de paine
  • 6 oua
  • zeama de lamaie
  • masline
  • gogosari de la otet
  • 2 bucati de praz
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Pentru inceput preparam chiftelutele.    

Carnea tocata o amestecam cu mararul spalat si taiat marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata un pic in apa si apoi bine stoarsa, 2 oua, sare si piper.

Din amestecul obtinut preparam mici chiftelute (sau crochete) pe care le prajim in ulei bine incins si pe care apoi le scoatem pe un prosop de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.      

Cat se racesc chiftelutele preparam maioneza din cele 4 oua ramase (eu intodeauna folosesc cam 3 oua fierte si unul crud la maioneza), zeama de lamaie, un praf de sare si ulei in functie de cantitatea de maioneza pe care vrem sa o facem.    

Separat curatam prazul, il spalam si apoi il taiem marunt.    

Intr-un bol adaugam chiftelutele, maioneza, prazul taiat, maslinele si gogosarii taiati cubulete, dupa care adaugam sare si piper dupa gust. Le amestecam bine dupa care putem sa o si mancam ca doar pentru asta am facut-o, nu?

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Berlineza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pasta de avocado cu ou si ceapa rosie

Postat de gurita_ta2005

Pasta de avocado cu ou si ceapa rosie

Oul se pune in apa cu sare la fiert. Avocado se curata, se da prin robotul de bucatarie pentru a-l marunti. Ceapa se toaca marunt, se pune peste avocado,la fel si oul fiert taiat cubulete....

Citeste continuarea

Pasta de ton cu ceapa rosie si castraveciori

Postat de merisor67

Pasta de ton cu ceapa rosie si castraveciori

Eu prefer tonul in ulei, cel in apa mi se pare ca are un miros care nu imi place. Desfacem conservele de ton si le punem intr-o sita la scurs. Le presam bine cu dosul unei linguri pentru a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2013, 13:58
super...
la 05.01.2013, 13:58
la 05.01.2013, 17:24
la 05.01.2013, 18:17
Faina
la 05.01.2013, 18:43
buna

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking