Salata cu burata, mozzarella si rosii

Postat de mihaelar63 in Salate
24 Feb 2020 | 4244 vizualizari
Salata cu burata, mozzarella si rosii

 O salata foarte potrivita pentru o cina usoara. Mai ales ca duminica la amiaza am servit mancare mai consistenta. Burata se spune ca este regina branzeturilor italienesti. Pentru ca o bucata era prea putin pentru salata mea, i-am dat reginei o suita formata de mozzarella. Aici gasiti cateva informatii despre burata: https://www.gustarte.ro/gustory/cea-mai-delicata-si-cremoasa-branza-burrata-regina-branzeturilor-italiene-16239510. 

Ingrediente

  • 100 gr burata
  • 150 gr mini-mozzarella
  • 150 gr masline verzi umplute cu migdale -in saramura
  • 1 salata aisberg
  • 2 rosii
  • 2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • 3 linguri ulei masline
  • 8 frunzulite de busuioc verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Burata, mozzarella si maslinele se scurg de lichidul in care au stat.
  2. Bilele de branza se stropesc cu putin ulei de masline si se amesteca cu frunzulitele de busuioc verde taiate fin.
  3. Salata aisberg se curata de frunzele exterioare si se taie mai marunt.
  4. Amestecati salata cu sare, zeama de lamaie si putin ulei.
  5. Spalati, feliati si sarati rosiile.
  6. Asezati salata verde intr-un bol. Distribuiti restul ingredientelor dupa imaginatie si dorinta.
  7. Bila de burata se asaza in mijloc si se incresteaza in patru.
  8. Presarati peste branzeturi piper negru si stropiti cu ulei de masline.
  9. Daca doriti, serviti aceasta salata alaturi de felii subtiri de paine prajita.

                          Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu burata, mozzarella si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata cu ton

Postat de caroline

Salata cu ton

Salata o curatam, o spalam , o uscam si o rupem bucati potrivite ca marime .  Morcovul il curatam de coaja, taiem capetele si il taiem julienne.  Porumbul si fasolea (eu am folosit...

Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue

Salata de vinete cu ardei copt

Se spala vanata si ardeii si se coc la flacara aragazului. Se pun intr-o cratita, se presara sare grunjoasa peste ele si se acopera cu un capac, lasandu-le sa se inmoaie circa un sfert de ora....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 24.02.2020, 14:18
delicioasa
la 24.02.2020, 14:30
la 24.02.2020, 15:23
la 24.02.2020, 16:01
Buna!
la 24.02.2020, 16:09

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking