Salata de cartofi cu peste afumat si masline

Postat de Sylvia in Peste
10 Dec 2010 | 20416 vizualizari
Salata de cartofi cu peste afumat si masline

Ca sa fiu sincera am facut de cateva ori salata aceasta si am intentia sa o repet, este delicioasa, o combinatie perfecta de arome subtile si sensibile, ma duce cu gandul la Rusia si la iernile cu multa zapada. Reteta am preluat-o de la o buna si draga prietena Medi, a carui bucate ma fascineaza mereu : sunt pline de gust si arome si mai ales facute cu dragoste .

Ingrediente

  • cativa cartofi rosii fierti ( eu i-am fiert in abur ) , 
  • un macrou afumat,
  • o ceapa rosie taiata fasii fine,
  • o mana de masline negre,
  • ulei de masline,
  • sare si piper proaspat macinat ,
  • patrunjel verde tocat fin ( eu am mai pus si un fir de marar )

Mod de preparare

Preparare: se taie cartofii cuburi mai mari ( eu i-am taiat cu placa ondulata ) si se aseaza ca strat de baza. Adaugam peste ei pestele taiat fasii subtiri si maslinele.

 La sfarsit adaugam  ceapa taiata le fel. Eu am lasat ceapa cu putina sare, ulei si otet inainte ca sa ii ia putin din tarie, plus ca imi place marinata asa. Adaugam verdeata maruntita si condimentam cu sare, piper si un fir subtire de ulei de masline.

  Eu am servit-o decorata cu o rosie cerise taiata in 4 si cu putin marar deasupra. Pentru ca “se cerea ” am facut si un vin fiert.  A fost un adevarat festin , intr-o zi de iarna cu ninsoare ….Va invit sa testati reteta si o sa va incante cu siguranta, am facut-o si in varianta cu macrou si cateva fasii de somon afumat dar am preferat sa o prezint in varianta  clasica à la Medi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu peste afumat si masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de cartofi cu macrou afumat

Postat de panacris

Salata de cartofi cu macrou afumat

Morcovii se pun la fiert într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece....

Citeste continuarea

Salată cu macrou afumat

Postat de ela2015

Salată cu macrou afumat

Spălăm bine cartofii şi ouăle şi le punem la fiert în vase separate (cartofii îi fierbem în jur de 30 de minute iar ouăle 10 minute, la foc mic). Între timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2010, 15:54
foarte buna si simpla
la 10.12.2010, 16:10
sanatoasa si gustoasa5
la 10.12.2010, 16:10
Imi place la nebunie!!!
la 10.12.2010, 16:13
De milioane...de 500000 de furcu!!! Sylvia
la 10.12.2010, 16:15
Imi plac mult salatele si combinatia de peste cu masline

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking