Ingrediente
- 1/2 pepene rosu
- 1/2 pepene galben
- 6 caise
- 3 nectarine
- 3 piersici
- dulceata de capsuni
- 1/2 lingurita esenta de rom
- 1/2 lamaie
- esenta de rom
- samburi de caise
Mod de preparare
Am spalat bine pepenii pe exterior, apoi i-am decupat in jumatati.
Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si varf mai lung, am decupat interioarele, dar astfel incat sa pot felia frumos decupajul dupa indepartarea semintelor.
Pe celelalte fructe, spalate bine, le-am decupat in cate 8 felii, piersicile si nectarinele, iar caisele pentru ca au fost micute le-am decupat in 2.
Am spart si samburii caiselor si i-am curatat.
Am pus feliile de fructe cu cele de pepene intr-un bol si le-am stropit cu zeama de lamaie, pentru a nu se oxida, apoi din zeama lasata de pepeni, esenta de rom si zeama de dulceata am facut un sirop pe care l-am pus peste fructe si le-am asezat in cupele de pepene.
Am asezat si capsuni din dulceata din loc in loc si samburi de caise, am turnat restul de sirop ramas peste fructe si am dat la rece.
Este o salata foarte aromata putin dulce, dar si putin acrisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fructe in cupe de pepene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|