Ingrediente
- 4 cartofi mari;
- 1 sfeclă;
- 2 morcovi;
- 2 cepe roşii;
- miez de nucă;
- seminţe de in;
- seminţe de floarea soarelui;
- zeamă de lămâie sau oţet balsamic;
- ierburi aromate (opţional);
- sare;
- piper.
Mod de preparare
Cartofii de spală, se pun la fiert (în coajă) în apă cu sare.
Morcovii şi sfecla se spală, se curăţă, se dau la răzătoare; ceapa se curăţă, se spală şi se taie-n felii subţiri.
După ce au fiert cartofii, se lasă puţin la răcit, se decojesc şi se taie felii.
Se aşează legumele în farfurie, se stropesc cu zeamă de lămâie (sau oţet balsamic)
Se condimentează (sare, piper - proaspăt măcinat, eu am pus şi puţin ierburi aromate - ciboulette, pătrunjel, etc.) şi se presară nuci, seminţe de in şi de floarea soarelui.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de legume (sfeclă, morcovi, cartofi), nuci şi seminţe - fără ulei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|