Salata de morcovi cu usturoi

Postat de RuxyRux in Salate
1 Oct 2012 | 15481 vizualizari
Salata de morcovi cu usturoi

Savuroasa...da daaaa! Aromata, parfumata...condimentata...gusti o data si nu te mai saturi de ea....va invit sa o probati...

Ingrediente

  • 12 morcovi potriviti
  • 3 sau 4 catei de usturoi depinde cat de picanta o doriti
  • 1 sau 2 linguri de masline( dupa dorinta)
  • sare de mare dupa gust
  • zeama de la 1 lamaie mica( sa nu iasa prea acra)
  • optional o lingura de otet( Modena)
  • piper

Mod de preparare

Spalam morcovii, ii curatam apoi ii dam pe razatoarea mica.

Stoarcem lamaia. Dam usturoiul curatat prin pasator.

Amestecam morcovii rasi cu zeama de lamaie si usturoiul, apoi adaugam uleiul,  sarea si piperul dupa gust.

Putem adauga si o lingura de otet daca ne place insa gustam si avem grija sa nu iasa prea acra.

E o salata sanatoasa si delicioasa!

Eu de multe ori folosesc aceasta salata ca si garnitura langa un fel principal...merge de minune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de morcovi cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Limba de mare ca-n reteta daneza

Postat de Constelatialeu

Limba de mare ca-n reteta daneza

Mai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste...

Citeste continuarea

Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume

Postat de panacris

Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume

Pentru cuș-cuș: Se pune apa la fiert, după ce a început să bolborosească, se adaugă sarea și uleiul de măsline, apoi se adaugă cușcușul și se oprește focul. Se acoperă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2012, 14:50
Ce buna !!!
la 01.10.2012, 14:51
la 01.10.2012, 14:52
poate asa ar manca si puiutul meu cel mic morcov
la 01.10.2012, 14:53
Multumesc Mihaela...poate ca nu pare cine stie ce, insa e un deliciu...te pup cu drag!
la 01.10.2012, 14:54
Te imbratisez Rocs mic cred ca nu prea iti plac morcovii

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking