Ingrediente
- 300 gr spanac proaspat
- 6 rosii uscate (care au fost conservate in ulei)
- 1 ceasca samburi de rodie
- 1 sfert ceasca (ceai) ulei de masline
- 1 lingura miere de albine
- 3 linguri otet
- 2 linguri de seminte(muguri) de pin
- cateva foi de coriandru proaspat
- 300 gr pui pane http://www.bucataras.ro/retete/piept-de-pui-pane-42913.html
Mod de preparare
Spalam spanacul si il lasam sa se scurga, nu il stoarcem ptr ca se vor strica foile!
Pentru sos, incepem cam asa: punem putin ulei intr-o craticioara, asteptam sa se incalzeasca apoi punem rosiile taiate bucatele, lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam otetul si mierea, putina sare si piper, completam cu restul de ulei si punem si samburii de rodie, amestecam putin, lasam cca 2-3 minute sa se caleasca la foc mic, dupa care punem frunzele de coriandru si luam de pe foc.
Asezam intr-o farfurie mare foile de spanac care le strangem putin in mana (ca si si cum mototolim o foaie), apoi punem sosul balsamic, lasand putin deoparte, asezam si pieptul de pui taiat felii si turnam deasupra la pui restul de sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de spanac cu balsamic cald si pui pane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|