Salata de spanac cu balsamic cald si pui pane

Postat de doralinda72 in Salate
7 Mar 2013 | 4394 vizualizari
Salata de spanac cu balsamic cald si pui pane

E o reteta folosita mai mult de revelion in Grecia, dar mi-a placut mult asa ca m-am gandit sa o fac! Se zice ca spanacul si rodia sunt purtatoare de noroc, dar si ca gust, e nemaipomenit, un dressing unic zic eu!

Ingrediente

  • 300 gr spanac proaspat
  • 6 rosii uscate (care au fost conservate in ulei)
  • 1 ceasca samburi de rodie
  • 1 sfert ceasca (ceai) ulei de masline
  • 1 lingura miere de albine
  • 3 linguri otet
  • 2 linguri de seminte(muguri) de pin
  • cateva foi de coriandru proaspat
  • 300 gr pui pane http://www.bucataras.ro/retete/piept-de-pui-pane-42913.html

Mod de preparare

Spalam spanacul si il lasam sa se scurga, nu il stoarcem ptr ca se vor strica foile!

Pentru sos, incepem cam asa: punem putin ulei intr-o craticioara, asteptam sa se incalzeasca apoi punem rosiile taiate bucatele, lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam otetul si mierea, putina sare si piper, completam cu restul de ulei si punem si samburii de rodie, amestecam putin, lasam cca 2-3 minute sa se caleasca  la foc mic, dupa care punem frunzele de coriandru si luam de pe foc.

Asezam intr-o farfurie mare foile de spanac care le strangem putin in mana (ca si si cum mototolim o foaie), apoi punem sosul balsamic, lasand putin deoparte, asezam si pieptul de pui taiat felii si turnam deasupra la pui restul de sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de spanac cu balsamic cald si pui pane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de pastai cu pastrama si maioneza

Postat de MotanLaOale

Salata de pastai cu pastrama si maioneza

Fasolea verde se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare 15-20 minute. Cand este fiarta se pune la scurs si se lasa la racit. Se face maioneza dintr-un galbenus, mustar, ulei,...

Citeste continuarea

Salata de cartofi cu ceapa rosie

Postat de AdrianUdrea

Salata de cartofi cu ceapa rosie

Se pregateste mai intai ceapa rosie care trebuie sa stea cam 30 de minute la macerat. Se curata ceapa, se clateste si se toaca in fasii. Se pune intr-un vas cu capac si se amesteca bine cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2013, 10:55
bun bun bun
la 07.03.2013, 10:56
foarte buna!
la 07.03.2013, 10:57
buun
la 07.03.2013, 11:00
Ce salata buna ai facut!
la 07.03.2013, 11:03
Şi eu mă repezisem doar la pui adineauri. )

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking