Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specifica tarilor arabe

Postat de Mihaela11_jo in Salate
20 Noi 2010 | 13164 vizualizari
Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specifica tarilor arabe

Salata de vinete specifica tarilor arabe are 3 ingrediente obligatorii: pasta de susan , usturoiul si sucul de lamaie.Se serveste cu un mujdei de usturoi la care se adauga suc de lamaie si ardei iute taiat marunt.

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri pasta de susan
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri de iaurt natural
  • 3 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se pun vinete la copt pe o plita pe aragaz.Se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.
Se pun la scurs cca ½ de ora , apoi se toaca marunt.
Se pun vinetele tocate intr-un bol si se adauga pasta de susan, sucul de lamaie, iaurtul si usturoiul.
Se amesteca bine si se potrivesc de sare.
Se decoreaza dupa gust cu frunze de menta verde, masline, rosii, castraveti .
Se toarna putin ulei de masline pe salata.
Se servesc cu lipie araba si optional mujdei de usturoi cu lamaie si ardei iute tocat.
Lipia araba se rupe in bucatele si se foloseste ca o lingura pentru a lua salata de vinete de pe platou.
Acesta este stilul arab de a manca salata de vinete, de fasole, de laptuci,Baba Ghanouj , hummus,etc.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata din mere, sfecla, mix de fasole si branza

Postat de panacris

Salata din mere, sfecla, mix de fasole si branza

Sfecla se coace în coajă, la cuptor, cca. 20 de minute. Apoi se curăță și se toacă cubulețe. Merele se curăță de coajă, se taie de asemenea cubulețe. Într-un vas...

Citeste continuarea

Salata de cartofi cu conopida si porumb

Postat de gurita_ta2005

Salata de cartofi cu conopida si porumb

Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se pune in apa cu sare la fiert. Morcovii se pun la fiert separat,iar conopida o spalam bine si intr-o craticioara punem apa si sare, iar cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2010, 19:53
la 21.11.2010, 01:28
mie-mi place tare mult farfuria
la 21.11.2010, 09:21
super, de farfurii nici nu mai zic, ultima e bestiala
la 21.11.2010, 09:37
ce buna trebuie sa fie..............
la 21.11.2010, 14:16
Multumesc

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking