Salata mixta de toamna cu varza rosie, castraveti, gogonele si sfecla rosie

Postat de panacris in Muraturi
26 Oct 2019 | 5550 vizualizari
Salata mixta de toamna cu varza rosie, castraveti, gogonele si sfecla rosie

Vă aduc o variantă ad-hoc, cu zarzavaturi ce mi-au rămas prin cămară, după marea conservăreală! ;) Înca mai găsiți în piețe ingrediente! Spor si pofta bună! ;) 

Ingrediente

  • Varză roșie 2 bucăți medii,
  • Sfeclă roșie 4 bucăți medii,
  • Castraveți proaspeți cca. 1000 g,
  • Gogonele cca. 1000 g,
  • Sare pentru murături 3 linguri,
  • Otet din vin 300 ml,
  • Zahăr brun 3 linguri,
  • Mixt de condimente pentru murături de la Fuchs (semințe de muștar, semințe de mărar, piper , coriandru, boabe de ienupăr, cuișoare, foi de dafin, chili, ienibahar) 1 pachet,
  • Hrean 2 bucăți.

Mod de preparare

Varza curățată de foile exterioare, sfecla curățată de coajă, gogonelele și castraveții, se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se pun și se amestecă într-un vas încăpător;)

Între timp se pune la fiert oțetul cu sarea și zahărul, după ce s-a topit zahărul se adaugă condimentele și se oprește focul.

Zeama obținută se adaugă peste legumele feliate, se amestecă ca să se înglobeze și se lasă la odihnă, la rece, până a doua zi.

Amestecul de legume se pune în borcanele sterilizate, se îndeasă bine, apoi se completează cu lichidul rămas.

Înainte de a se închide borcanele, se pun câteva fire de hrean curățat și feliat.

Se căpăcesc și se pun la odihnă până a doua zi;)

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata mixta de toamna cu varza rosie, castraveti, gogonele si sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Castraveti la saramura

Postat de Pungasa_Rogue

Castraveti la saramura

Castravetii se spala si se taie la capete. Mararul se spala. Intr-un borcan mare (cu capaciatea de 4,25 l) se pun castravetii, mararul, sarea grunjoasa si apa, dupa nevoie.  Capacul...

Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de Pungasa_Rogue

Gogosari in otet

Se spala gogosarii, se curata de seminte si se taie in felii groase. Se amesteca sarea, zaharul, foile de dafin, piperul si boabele de mustar si se pun peste gogosari, amestecandu-le bine intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2019, 21:27
Ce bună va fi la iarnă, lângă o fripturică de purcel...!
la 26.10.2019, 23:10
buna la iarna
la 27.10.2019, 01:25
Tare bună!
la 27.10.2019, 08:39
la 27.10.2019, 10:16
Buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking