Ingrediente
- Varză roșie 2 bucăți medii,
- Sfeclă roșie 4 bucăți medii,
- Castraveți proaspeți cca. 1000 g,
- Gogonele cca. 1000 g,
- Sare pentru murături 3 linguri,
- Otet din vin 300 ml,
- Zahăr brun 3 linguri,
- Mixt de condimente pentru murături de la Fuchs (semințe de muștar, semințe de mărar, piper , coriandru, boabe de ienupăr, cuișoare, foi de dafin, chili, ienibahar) 1 pachet,
- Hrean 2 bucăți.
Mod de preparare
Varza curățată de foile exterioare, sfecla curățată de coajă, gogonelele și castraveții, se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se pun și se amestecă într-un vas încăpător;)
Între timp se pune la fiert oțetul cu sarea și zahărul, după ce s-a topit zahărul se adaugă condimentele și se oprește focul.
Zeama obținută se adaugă peste legumele feliate, se amestecă ca să se înglobeze și se lasă la odihnă, la rece, până a doua zi.
Amestecul de legume se pune în borcanele sterilizate, se îndeasă bine, apoi se completează cu lichidul rămas.
Înainte de a se închide borcanele, se pun câteva fire de hrean curățat și feliat.
Se căpăcesc și se pun la odihnă până a doua zi;)
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata mixta de toamna cu varza rosie, castraveti, gogonele si sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|