Salata mixta de toamna cu varza rosie, castraveti, gogonele si sfecla rosie

Postat de panacris in Muraturi
26 Oct 2019 | 5583 vizualizari
Salata mixta de toamna cu varza rosie, castraveti, gogonele si sfecla rosie

Vă aduc o variantă ad-hoc, cu zarzavaturi ce mi-au rămas prin cămară, după marea conservăreală! ;) Înca mai găsiți în piețe ingrediente! Spor si pofta bună! ;) 

Ingrediente

  • Varză roșie 2 bucăți medii,
  • Sfeclă roșie 4 bucăți medii,
  • Castraveți proaspeți cca. 1000 g,
  • Gogonele cca. 1000 g,
  • Sare pentru murături 3 linguri,
  • Otet din vin 300 ml,
  • Zahăr brun 3 linguri,
  • Mixt de condimente pentru murături de la Fuchs (semințe de muștar, semințe de mărar, piper , coriandru, boabe de ienupăr, cuișoare, foi de dafin, chili, ienibahar) 1 pachet,
  • Hrean 2 bucăți.

Mod de preparare

Varza curățată de foile exterioare, sfecla curățată de coajă, gogonelele și castraveții, se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se pun și se amestecă într-un vas încăpător;)

Între timp se pune la fiert oțetul cu sarea și zahărul, după ce s-a topit zahărul se adaugă condimentele și se oprește focul.

Zeama obținută se adaugă peste legumele feliate, se amestecă ca să se înglobeze și se lasă la odihnă, la rece, până a doua zi.

Amestecul de legume se pune în borcanele sterilizate, se îndeasă bine, apoi se completează cu lichidul rămas.

Înainte de a se închide borcanele, se pun câteva fire de hrean curățat și feliat.

Se căpăcesc și se pun la odihnă până a doua zi;)

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata mixta de toamna cu varza rosie, castraveti, gogonele si sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fructe murate in otet (reteta Motan)

Postat de MotanLaOale

Fructe murate in otet (reteta Motan)

Borcanele se spala si se sterilizeaza. (eu am folosit borcane de 800 ml) Se folosesc fructe in functie de cate borcane vreti sa faceti. Fructele se spala si se sterg de apa. Prunele se...

Citeste continuarea

Gutui murate

Postat de panacris

Gutui murate

Gutuile se taie în patru, apoi se curăță de semințe și coajă și se feliază cât de subțire se poate. Se pun într-un vas înalt, se presară sarea, se amestecă apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2019, 21:27
Ce bună va fi la iarnă, lângă o fripturică de purcel...!
la 26.10.2019, 23:10
buna la iarna
la 27.10.2019, 01:25
Tare bună!
la 27.10.2019, 08:39
la 27.10.2019, 10:16
Buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking