Ingrediente
- 200gr fasole verde fideluta
- 3 cartofi noi
- o rosie
- 3 oua
- o ceapa mica de apa
- o jumatate de salata iceberg
- o legatura de marar
- o mana de masline negre
- o cutie de ton in suc propriu
- Dressing:
- zeama de la jumatate de lamaie mare
- 3 linguri ulei de masline
- o lingura otet de vin
- sare de mare
- piper
Mod de preparare
Cartofii se spala bine de tot si se pun la fiert intregi in apa cu sare. Fasolea verde se spala, se rup coditele si se taie pe jumatate. Eu am pus-o la fiert impreuna cu cartofii pana a fost al dente.
Ouale se pun si ele la fiert separat, apoi se clatesc cu apa rece si se curata de coaja.
Intr-un bol incapator am taiat salata iceberg, rosia, ceapa solzisori si am amestecat cu maslinele si mararul tocat. Am adaugat apoi cartofii raciti, curatati de coaja si taiati cuburi, fasolea verde si tonul scurs de apa.
Am pregatit un dressing din toate ingredientele si l-am turnat peste salata. Am amestecat usor, sa nu se zdrobeasca legumele si am ornat cu felii de ou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata nicoise" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|