Salată "tehnicolor"

Postat de simonacallas in Salate
9 Mai 2014 | 4063 vizualizari
Salată "tehnicolor"

Vă propun un "dish" pentru „meatless Friday” (vinerea fără carne): o salată uşoară, extrem de simplu de făcut, cu ingrediente excentrice şi viu colorată. Pentru mine, care iubesc cartofii şi salatele de cartofi, a fost o alegere excelentă.

Ingrediente

Pentru salată
  • 500 g cartofi violet
  • 500 g cartofi dulci
  • 4 fire ceapă verde
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 50 g boabe de porumb din conservă
  • 50 g germeni de schinduf
Pentru vinegretă
  • 3 linguri oţet de mere
  • 1 linguriţă sare
  • 1 lingură muştar Dijon
  • 7 linguri ulei de nuci

Mod de preparare

Cartofii fierţi în coajă i-am curăţat, i-am tăiat în felii mai groase/cuburi. Ardeiul l-am tăiat în cuburi mici. Ceapa, curătată, am tăiat-o rondele fine. Am pus în farfurie cartofi, boabe de porumb, ardei, ceapă, germeni de schinduf.

Pentru vinegretă, am dizolvat sarea în oţet, am adăugat muştarul, am amestecat şi la final am încorporat uleiul, omogenizând bine. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată "tehnicolor"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de boeuf fara carne

Postat de simona72

Salata de boeuf fara carne

Cartofii se spala si se pun cu coaja la fiert. Morcovii se spala si se curata, se pun in apa cu sare la fiert. Dupa ce au fiert legumele,le lasam sa se raceasca, cartofii ii curatam de coaja si le...

Citeste continuarea

Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate

Postat de merisor67

Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate

Punem brânza într-un bol, bine scursă de lichid, dacă are. Tăiem untul în cuburi mici și îl lăsăm la temperatura camerei să se înmoaie. Scurgem fileul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2014, 14:17
Ce bine arata
la 09.05.2014, 14:19
la 09.05.2014, 14:21
Cum te joci tu cu culorile!!!
la 09.05.2014, 14:24
foarte frumos arata
la 09.05.2014, 14:31

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking