Sambusek cu telemea de oaie si za’atar

Postat de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri
8 Ian 2011 | 8726 vizualizari
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar

Sambusek( sau sambousek, sau samboosek) sunt niste placinte de aluat prajite in ulei foarte populare in tarile arabe, un aperitiv nelipsit de la restaurantele cu profil arab. Aluatul se poate pregati acasa( margarina de palmier le da o aroma deosebita) sau se pot cumpara de gata proaspete sau congelate la supermarket. Se umplu cu telemea, carne macinata, cartofi,vegetale.

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de sambusek  
  • 500 grame telemea de oaie ( rasa pe razatoarea mare)
  • 3 linguri za'atar
  • 1 lingura de ulei de masline ulei vegetal pentru prajit placintele Daca aluatul pentru sambousek de prepara acasa sunt necesare:  
  • 1 si 1/2 cani de faina  
  • 1/2 cana de margarina de palmier  
  • 1 lingurita de sare  
  • 1/2 cana apa rece

Mod de preparare

Branza se rade pe razatoarea mare si se adauga za'atarul si uleiul de masline; se amesteca.

Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de branza.

Sau:

Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece.

Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.

Se taie din foaie cercuri de cca 3cm diametru.

Se umplu cu amestecul de branza si se lipesc bine capetele.

Se incinge uleiul intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc placintelele pana iau o culoare aurie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sambusek cu telemea de oaie si za’atar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și... citeste mai mult

Pizza cu ciuperci și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Placinta cu branza si legume

Postat de sufletista

Placinta cu branza si legume

Aluat- intr-un bol adaugam faina cernuta,sare,zaharul,drojdia si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam smantana,uleiul si laptele,framantam un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam...

Citeste continuarea

Aperitiv briose cu cascaval

Postat de sufletista

Aperitiv briose cu cascaval

Intr-un vas amestecam laptele, untul topit, oul batut, iaurtul. Intr-un bol adaugam faina, praful de copt, cascavalul ras, sarea, boiaua de ardei, amestecam bine pana ce se omogenizeaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2011, 09:24
frumos arata!
la 08.01.2011, 09:24
excelent aperitiv
la 08.01.2011, 09:28
vreau si eu un crontz ,doua trei ...tot platoul
la 08.01.2011, 10:45
Mihaela cata munca ai facut tu aici pentru asa bunatati
la 08.01.2011, 12:45
Vai!!! Ma zapacesti de tot cu bunatatile astea orientale!!!! Grozave!!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking