Ingrediente
- 1 kg crap bucati
- 2 carasi (mai maricei, 200-300g)
- 3 rosii
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei capia
- 2 ardei iuti verzi
- 2 ardei iuti rosu
- o capatana de usturoi uscat
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura leustean
- 600 -700 ml apa
- 5 linguri otet 9 grade (dupa gust)
- sare
- piper
Mod de preparare
Rosiile, ardeii le prajim pe gratar. Intre timp curatam ardeii iuti de seminte si ii tocam marunt, zdrobim usturoiul, tocam verdeata, adaugam sare piper si intr-un mojar (pistil) le zdrobim. Rosiile si ardeii copti le curatam de pielita si de seminte (ardeii) le tocam foarte marunt si le amestecam cu pasta din mojar. Apa se da in clocot si se varsa peste pasta de legume, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si otet. Se lasa la macerat pana prajim pestele.
Pestele se sareaza si se pune la prajit pe gratar (sau pe aragaz pe o plita).
Pestele copt se aseaza in zeama de saramura, se lasa 5-7 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap / caras" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|