Saramura de crap si platica - reteta nr 150 cu peste

Postat de mihaelar63 in Peste
13 Apr 2020 | 2598 vizualizari
Saramura de crap si platica - reteta nr 150 cu peste

 Sotul meu este mare amator de saramura de peste . Mereu ma pune sa-i prepar . De data aceasta am folosit bucati de crap si platica .

Ingrediente

  • 1.5 kg bucati crap si platica
  • 7 catei usturoui
  • 2 rosii
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 tulpina tarhon verde
  • 1 lingurita cimbrisor uscat maruntit
  • 1 lingurita busuioc uscat maruntit
  • 1lingurita piper negru boabe
  • 1 lamaie
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 2 linguri patrunjel verde maruntit
  • 1 l apa
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 50 ml otet mere
  • sare

Mod de preparare

  1.  Pestele se spala si se usuca de excesul de apa .
  2. Apoi se sareaza si se unge cu putin ulei .
  3. Ideal este sa se faca pestele la gratar .
  4. In lipsa acestuia am copt pestele sarat pe folie de hartie , la cuptor .
  5. Ardeii si rosiile se spala , se ung cu putin ulei si se coc in tigaie .
  6. Curatati legumele copte de pelite si le tocati marunt . Tarhonul se marunteste .
  7. Lamaia se taie felii . Usturoiul se da prin presa de usturoi .
  8. Infierbantati apa si adugati legumele tocate , lamaia , usturoiul si restul ingredientelor .
  9. Gustati si dregeti gustul , daca este nevoie cu sare , piper sau otet de mere .
  10. Introduceti pestele copt in saramura pregatita .
  11. Serviti saramura de peste impreuna cu mamaliguta .

                              Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap si platica - reteta nr 150 cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Postat de simona72

Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Pestele se taie in bucati si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robot. Se pune carnea intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana sau cu lingura....

Citeste continuarea

Mixt de peste prajit in tuci

Postat de Constelatialeu

Mixt de peste prajit in tuci

Dupa ce am dezghetat pestele, ca l-am avut la congelator, ca doar nu ma duceam la Dunare-Marea Neagra sa-l pescuiesc la ora asta........l-am portionat, apoi l-am lasat sa se scurga bine de apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2020, 17:04
la 13.04.2020, 17:11
Motane , Am stiut ca la peste apari primul
la 13.04.2020, 17:12
la 13.04.2020, 17:15
Bunatate!
la 13.04.2020, 18:15
Cam bun draga mea, cam bun...

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking