Saramură de macrou

Postat de madi_marin in Peste
25 Iul 2014 | 9987 vizualizari
Saramură de macrou

Aşa cum spuneam, macroul este unul din peştii preferaţi. De data asta l-am pregătit sub formă de saramură delicioasă şi picantă!

Ingrediente

  • 4 baby macrou
  • 2 ardei capia
  • 2 roşii
  • usturoi
  • sare
  • boia iute
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • pătrunjel proaspăt
  • ulei

Mod de preparare

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap.

Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun la fript pe grătar sau în tigaia grill. Când sunt gata se ţin la cald.

Separat se pun ardeii şi roşiile la copt pe plită.

Se prepară saramura : se pune apă la fiert şi când clocoteşte se adaugă usturoiul  tocat, ardeii şi roşiile tăiate fâşiuţe, boiaua, sare, piper şi zeamă de lămâie după gust. Se lasă câteva minute la foc iute.

Peştii fripţi se pun într-un castron şi se adaugă deasupra saramura. Se lasă 10 minute la odihnit, apoi se poate servi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură de macrou" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Saramura de peste

Postat de simona72

Saramura de peste

Curatam pestele de solzi si intestine. Ii spalam bine cu apa din abundenta. Daca sunt mai mici le puteti lasa capetele si cozile (da mai bine), dar daca sunt mai mari si nu va incap pe...

Citeste continuarea

Saramura de macrou

Postat de MotanLaOale

Saramura de macrou

Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati. Pestele se curata, se spala si se sterge de apa. Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2014, 20:35
la 25.07.2014, 20:38
Ce bunatate la tine in farfurie!
la 25.07.2014, 20:54
wow ce bunatate
la 25.07.2014, 21:19
Ce apetisant!
la 25.07.2014, 21:22

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking