Ingrediente
- 8 pesti (eu am folosit caras, dulce si proaspat)
- 2 cepe
- 2 rosii mari
- 2 ardei grasi
- 1 morcov potrivit
- 1 capatana de usturoi
- un ardei iute proaspat/verde
- 4-5 ardei iuti uscati si copti
- 1 litru de apa pentru saramura
- condimente dupa gust (cimbru, sare, piper)
- cateva picaturi de ulei pentru a unge gratarul
Mod de preparare
Pestele, curatat si spalat, il condimentam si il punem in cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 30 de minute. (Eu procedez in felul urmator: gratarul cuptorului il ung cu putin ulei, pentru ca pestele sa nu se lipeasca, iar sub gratar asez o tavita cu apa). Avem grija sa se rumeneasca bine pe ambele parti.
Intre timp, punem apa la fiert impreuna cu cimbrul, sarea si piperul. Cand da in clocot adaugam legumele taiate cuburi, iar cand acestea au fiert suficient, punem si pestele si lasam la foc potrivit pentru aproximativ 10 -15 minute.
Se serveste cu mamaliguta (daca va place!) si cu mujdei de usturoi!
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|